Læsetid: 3 min.

Trump blokerede militærhjælp for at presse Ukraine til at skaffe snavs om Joe Biden

Den amerikanske præsident beordrede stop for 391 millioner dollar i militærbevilling til Ukraine, inden han søgte at presse landets præsident til en korruptionsundersøgelse, der kan skade Trumps mulige modkandidat, den tidligere demokratiske vicepræsident Joe Biden. Sagen skubber Kongressens demokrater nærmere en rigsretssag mod Trump
Det er uklart, i hvor høj grad Trump også har villet have den ukrainske undersøgelse rettet ikke bare mod Bidens søn Hunter, men også mod selve Joe Biden, der i sine vicepræsidentår 2009-17 var aktiv i det amerikanske diplomati for at drive Ukraine ud af den russiske indflydelseszone.

Det er uklart, i hvor høj grad Trump også har villet have den ukrainske undersøgelse rettet ikke bare mod Bidens søn Hunter, men også mod selve Joe Biden, der i sine vicepræsidentår 2009-17 var aktiv i det amerikanske diplomati for at drive Ukraine ud af den russiske indflydelseszone.

Jeremy Hogan

25. september 2019

Den allerseneste skandale omkring USA’s præsident, Donald Trump, hvirvler omkring Trumps forsøg på at presse Ukraine til en korruptionsundersøgelse, der kunne skade en af Trumps mulige modkandidater ved præsidentvalget i 2020, den tidligere demokratiske vicepræsident, Joe Biden.

Trump indrømmede søndag, at han i en telefonsamtale med Ukraines nyvalgte præsident, Volodimir Zelenskij den 25. juli i år foreslog, at Ukraine indleder en korruptionsundersøgelse mod Hunter Biden, Joe Bidens søn, der har beklædt en bestyrelsespost i en ukrainsk energivirksomhed. Ifølge det konservative og Murdoch-ejede medie Wall Street Journal bragte Trump dette emne på bane hele otte gange under samtalen.

Tirsdag kunne New York Times – med to embedsmænd i Det Hvide Hus som kilder – fortælle, at Trump få dage forinden havde spærret en Kongres-bevilling på 391 millioner dollar i militærhjælp til Ukraine i landets væbnede konfrontation med Rusland.

Trump-kritikere ser en dyster sammenhæng: At Trump har brugt militærbevillingen til at presse den ukrainske præsident til at rejse en sag, der kunne bruges mod Joe Biden.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Marianne Stockmarr
Marianne Stockmarr anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det centrale er, at Trump og hans håndgangne mænd ulovligt blokere de midler, kongressen og senatet har for at udøve deres forfatningsmæssige pligter.
Om han i øvrigt begår lovbrud bliver hurtigt hyldet ind spindoktorernes tåger.
Trump er ansvarlig for, at en oplysning til Senatet og Repræsentanternes hus bliver blokeret. Det er beviseligt, og intet spin kan skjule det. Handlingen er ulovlig og kalder på en rigsretssag. Selv hvis oplysningerne viser sig ubetydelige, er den egentlige kriminalitet stadig blokering af oplysninger.
Og som med bankrøverier, er krimminelle handlinger strafbare, også selv om det ikke lykkes for banditten at få et udbytte ud af det.

Eva Schwanenflügel, Jesper Sano Højdal, John Andersen, Søren Bro, Gert Romme, Ole Frank, Karsten Aaen og Joen Elmbak anbefalede denne kommentar

Og så er det ikke Joe Biden, at Trump har forsøgt at skaffe snavs om, men hans søn, der havde forretninger i Ukraine, mens Biden som vicepræsident? overvågede Ukraine...

Og så er det lige dukket op at 3 demokrater selv havde skrevet til Ukraine i 2018, for at høre om Trump havde rent mel i posen. Jeg ved efterhånden ikke hvem alle disse historier gavner eller skader, men Trump har overlevet dem alle indtil nu.

Jeg savner, at Democraterne viser, at de er et realistik alternativ til Trump fremfor disse juridiske julelege.

Lars Løfgren, Hanne Utoft, Carsten Munk og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar