Læsetid: 3 min.

Trumps helikopterinterviews har helt erstattet pressebriefinger

Præsident Trump har nærmest helt droppet officielle briefinger for pressen. Han foretrækker at svare på spørgsmål foran Marine One-helikopteren på vej videre i verden
Trump svarer på spørgsmål fra journalister på vej til Marine One inden hans nylige tur til Frankrig.

Trump svarer på spørgsmål fra journalister på vej til Marine One inden hans nylige tur til Frankrig.

Joyce N. Boghosian/Ritzau Scanpix

2. september 2019

I et nu velkendt ritual kommer Donald Trump ud fra det ovale kontor, går ned ad en indkørsel og giver sig til at svare på spørgsmål fra den ventende horde af journalister, der både slås for at overdøve hinanden og den snurrende larm fra Marine One-helikopteren, der venter på præsidentens afgang.

Mindre end et minuts gang derfra samler presselokalet i Det Hvide Hus støv. Det er næsten seks måneder siden, Trumps pressesekretær sidst stod ved pulten og gav en briefing til de ventende medier.

Skiftet i præsidentadministrationens kommunikationsmønster er sket gradvist, men har tilsyneladende nu fundet sit leje. Pressesekretær Sarah Sanders rejste i juni og blev efterfulgt af Stephanie Grisham, der endnu ikke har holdt en eneste briefing, og heller ikke har udvist nogen videre lyst til det.

Trump har i mellemtiden omfavnet forestillingen om, at han er sin egen bedste talsmand. Hans manuskriptløse optrædener ved arrangementer og især på vej om bord på Marine One giver ham mulighed for at udvælge sine spørgere, lufte sine aktuelle bekymringer og give indtryk af gennemsigtighed og samtidig skøjte forbi substantielle politiske diskussioner.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Claus Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Alvin Jensen
Claus Nielsen, Eva Schwanenflügel og Alvin Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu