Læsetid: 3 min.

Trumps nye Ukraine-skandale rykker demokraterne nærmere en rigsretssag

Den amerikanske præsident indrømmer, at han har foreslået Ukraines præsident en korruptionsundersøgelse, der kan skade Trumps mulige modkandidat, den tidligere demokratiske vicepræsident Joe Biden. Sagen skubber Kongressens demokrater nærmere en rigsretssag mod Trump
Det er uklart, i hvor høj grad Trump også har villet have den ukrainske undersøgelse rettet ikke bare mod Bidens søn, Hunter, men også mod Joe Biden selv. Han var i sine vicepræsidentår 2009-17 aktiv i det amerikanske diplomati for at drive Ukraine ud af den russiske indflydelseszone.

Det er uklart, i hvor høj grad Trump også har villet have den ukrainske undersøgelse rettet ikke bare mod Bidens søn, Hunter, men også mod Joe Biden selv. Han var i sine vicepræsidentår 2009-17 aktiv i det amerikanske diplomati for at drive Ukraine ud af den russiske indflydelseszone.

FREDERIC J. BROWN

24. september 2019

Den allerseneste skandale omkring USA’s præsident, Donald Trump, hvirvler omkring Trumps forsøg på at presse Ukraine til en korruptionsundersøgelse, der kunne skade en af Trumps mulige modkandidater ved præsidentvalget i 2020, den tidligere demokratiske vicepræsident, Joe Biden.

Trump indrømmede søndag, at han i en telefonsamtale med Ukraines nyvalgte præsident, Volodimir Zelenskij den 25. juli i år foreslog, at Ukraine indleder en korruptionsundersøgelse mod Hunter Biden, Joe Bidens søn, der har beklædt en bestyrelsespost i en ukrainsk energivirksomhed. Ifølge det konservative og Murdoch-ejede medie Wall Street Journal bragte Trump dette emne på bane hele otte gange under samtalen.

Et pikant moment er, at Trump på det tidspunkt havde mulighed for at blokere for en kongresbevilling på 250 millioner dollar i militærhjælp til Ukraine i landets væbnede konfrontation med Rusland.

Trump-kritikere ser en dyster sammenhæng: At Trump har brugt militærbevillingen til at presse den ukrainske præsident til at rejse en sag, der kunne bruges mod Joe Biden.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu