Læsetid: 6 min.

13-årige Adrian kæmper i Hongkong: »Min far ved ikke, at jeg er med i frontlinjen«

Finansmetropolen Hongkong er de seneste måneder blevet en slagmark. Mød nogle af de demonstranter, der har taget kampen op mod Kina
Finansmetropolen Hongkong er de seneste måneder blevet en slagmark. Mød nogle af de demonstranter, der har taget kampen op mod Kina

Kyrre Lien

14. oktober 2019

De er klædt i sort. Sorte hjelme, sort hætte, sorte knæbeskyttere. Når en sortklædt demonstrant smadrer en rude eller river brosten op, løber mindst fem andre til med hver deres paraply for at skjule hans identitet for overvågningskameraerne.

De har hinandens ryg. Ukendte for hinanden. Anonyme for myndighederne.

Det hele begyndte den 9. juni 2019 med en demonstration mod en udleveringsaftale til det kinesiske fastland. Demonstranterne frygtede, at Kina ville bruge denne lov til at retsforfølge politiske modstandere, og mente, at dette var første skridt i Kinas kontrolindsats over for Hongkong.

De unge er bange for, at Hongkong vil blive stadig mindre demokratisk frem mod 2047, hvor overleveringsaftalen mellem Storbritannien og Kina udløber.

I begyndelsen af ​​september lovede regeringschef Carrie Lam at skrotte udleveringsaftalen, men demonstranternes krav er blevet flere.

De ønsker en kommission til at undersøge politiets vold, og de vil have fuld amnesti for arresterede aktivister. De seneste 100 dage er 1.300 aktivister arresteret, og Amnesty rapporterer om flere tilfælde af politivold.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • Niels-Simon Larsen
  • Eva Schwanenflügel
Alvin Jensen, Niels-Simon Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer