Læsetid: 5 min.

Åndeløs spænding i Westminster før afstemningen, der kan udstikke Storbritanniens fremtid

Lørdag eftermiddag afgøres det ved en afstemning i det britiske parlament, om Storbritannien endegyldigt forlader EU, før året er omme. Resultatet af afstemningen forventes at blive uhyggelig tæt. Vinder Boris Johnson opbakning til sin Brexit-aftale, vil han stå uhyre stærkt
Hvis Boris Johnson vinder afstemningen i parlamentet, vil han stå uhyre stærkt. Hvis han taber, står alt åbent. Tysklands kansler Angela Merkel har været ude med en melding om, at Storbritannien vil få en ny udsættelse af skilsmissedatoen.

Hvis Boris Johnson vinder afstemningen i parlamentet, vil han stå uhyre stærkt. Hvis han taber, står alt åbent. Tysklands kansler Angela Merkel har været ude med en melding om, at Storbritannien vil få en ny udsættelse af skilsmissedatoen.

Zhang Cheng/Ritzau Scanpix

19. oktober 2019

Når de 650 medlemmer af det britiske underhus i dag bevæger sig hen imod The Palace of Westminster, må historiens åg veje tungt på deres skuldre. Det er første gang siden Falklandskrigen i 1982, at parlamentet træder sammen en lørdag.

Flere af politikerne vil – allerede før de tager plads i salen – have trætte øren efter at have lyttet til mere eller mindre overbevisende argumenter for, hvorfor de skal stemme for eller imod Boris Johnsons Brexit-aftale; de vil have fået løfter om en gylden fremtid i deres parti eller trusler om, at de ingen fremtid har i partiet, alt efter hvordan de stemmer.

At de overhovedet skal møde op i parlamentet var svært at tro på for blot få uger siden. Boris Johnson hyldes i de britiske medier for mod al forventning at have overtalt sine europæiske partnere til at indgå en kompromisaftale.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Bjarne Bisgaard Jensen
Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Beck-Lauritzen

Never ending story!
Smid dem nu ud - utrolig komplisert! Hvem kan forstå og følge med i denne opera; jeg dør, jeg dør, jeg dør - og tre år senere; - jeg dør etc!
DER ER INGEN VEJ UD AF EU! - beklager.