Læsetid: 10 min.

Alexandria Ocasio-Cortez er en stjerne, fordi hendes historie er større end hende selv

29-årige Alexandria Ocasio-Cortez alias AOC er på ingen tid blevet en af USA’s mest indflydelsesrige politikere. Men som taler ved klimatopmødet fredag i København er hun også symbolet på en ny generation, der overskrider den gamle verdens politik og mobiliserer især unge uden for de etablerede partier. Information tegner et politisk portræt af den unge komet
29-årige Alexandria Ocasio-Cortez alias AOC er på ingen tid blevet en af USA’s mest indflydelsesrige politikere. Men som taler ved klimatopmødet fredag i København er hun også symbolet på en ny generation, der overskrider den gamle verdens politik og mobiliserer især unge uden for de etablerede partier. Information tegner et politisk portræt af den unge komet

Redux

11. oktober 2019

Hun bliver set som den største trussel. Og det største håb.

Hun er det yngste medlem af den amerikanske Kongres nogensinde. Hun er kvinde. Hendes mor er indvandrer fra Puerto Rico. Og hendes radikale krav om forandringer sætter det store slagsmål om USA’s fremtid på spidsen.

Men det er ikke bare Republikanerne og Demokraternes kamp. Det er heller ikke bare de ældre og de unges. Ikke bare amerikaneres, men også resten af verdens. 

Når det 29-årige amerikanske kongresmedlem Alexandria Ocasio-Cortez går på talerstolen ved Byernes Klimatopmøde i København, skal hun nemlig ikke bare tale ved siden af den tidligere amerikanske vicepræsident og klimaaktivist Al Gore og Københavns borgmester Frank Jensen.

Hun aflægger også besøg hos en historisk succes: Velfærdssamfundet Danmark. En succes, hvor alt imidlertid ikke længere er ved det gamle.

Det gør hun efter knap et år, hvor hun er gået fra at være bartender til at blive en af sin generations mest fremtrædende politikere.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • John Hansen
 • Torben Jensen
 • Morten Hjerl-Hansen
 • Olaf Tehrani
 • Lars Koch
 • Frede Jørgensen
 • Kurt Nielsen
 • Steen K Petersen
 • Erik Karlsen
 • David Breuer
 • Torben K L Jensen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Ejvind Larsen
 • Dorte Sørensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Oluf Husted
 • Thomas Tanghus
 • Torben Bruhn Andersen
John Hansen, Torben Jensen, Morten Hjerl-Hansen, Olaf Tehrani, Lars Koch, Frede Jørgensen, Kurt Nielsen, Steen K Petersen, Erik Karlsen, David Breuer, Torben K L Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Ejvind Larsen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, Oluf Husted, Thomas Tanghus og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

"Her bare et år senere indtager hun talerstolen i København til sin første udenlandske optræden nogensinde."

En debattør og ildsjæl som brænder igennem, også udenfor USA. Som inspirationskilde er hun næsten uforlignelig.
Gad vide om hun har fået øje på de forringelser der er sket på velfærdsområdet og med ligheden i Danmark på sit korte ophold?
Jeg glæder mig ihvertfald til at høre, hvad hun har at sige idag :-)

Niels Duus Nielsen, Benta Victoria Gunnlögsson, jørgen djørup, Morten Hjerl-Hansen, Sus johnsen, Curt Sørensen, Jan Jensen, Kurt Nielsen, Susanne Kaspersen, Steen K Petersen, David Breuer, Ete Forchhammer , Marianne Kjær, Arne Albatros Olsen, Torben K L Jensen og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar

Jeg har længe været AOC-entusiast, og god artikel, men:

"Hendes mor er indvandrer fra Puerto Rico."

Puerto Rico er en del af USA. Ja, kolonialisme, uretfærdighed osv. dominerer, også under Trump, men det er en reaktionær skrøne at man kan indvandre fra Puerto Rico, lige så lidt at man kan være indvandrer fra Bornholm til Danmark. De er statsborger i USA. Så "hendes mor er født i Puerto Rico".

Niels Duus Nielsen, Sidsel Maltesen, Søren Kristensen, Flemming Berger, Sus johnsen, Carsten Wienholtz, Hans Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Kurt Nielsen, Susanne Kaspersen, Steen K Petersen, Erik Karlsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels Johannesen

# David Breuer

Omvendt kan bornholmere godt stemme til folketingsvalgene i Danmark mens personer fra Puerto Rico ikke kan stemme til amerikanske præsidentvalg fordi det ikke er en amerikansk stat.

Givet at Puerto Rico faktisk ikke er en del af USA på samme måde som Nevada eller Wyoming, synes jeg godt man kan tilgive at journalisten bruger ordet "indvandre" selv hvis det er en smule upræcist.

Søren Kristensen, Flemming Olsen og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

AOC, Tulsi Gabbard og Bernie Sanders er hovedårsagerne til at Warren er rykket til venstre i de seneste par år, i tilknytning til hendes planer om at stille op til præsidentvalget. Den styrkede, progressive diskurs i Demokraternes græsrødder, som tog fart i kølvandet på Hillary Clinton's politiske deroute, er (delvist) kapret af Warren, som nu kun skal skubbe Biden fra fadet. De store amerikanske nyhedsmedier (MSNBC, CNN etc.) sikrer at Bernie Sanders tales ud af ligningen (bl.a. ved ikke at omtale ham), så det er givet at den amerikanske slyngelstat ikke ændrer kurs. Dette garanterer samtidig en række andre kriminelle stater (Saudi-Arabien, Tyrkiet, Jordan, Qatar, Israel m.fl.) frit lejde en rum tid endnu.

Astrid Goplen, Mikael Velschow-Rasmussen, Niels Duus Nielsen, Estermarie Mandelquist, Lars Løfgren, Carsten Wienholtz, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel og Jan Jensen anbefalede denne kommentar

Pas på, Pas på pengene
Pas på, Pas på pengene
Pas på, Pas på pengene
Penge er dødsens farlige

New York City´s tidligere republikanske borgmester og milliadær Michael Bloomberg, manden som ikke kunne få nok af de racistiske stop-and-frisk, er også dukket op i København. Nu ikke som borgmester, men som en art Environmental Philanthropy.

Hold dig fra ham, AOC!

Flemming Olsen

Hun har da sikkert indflydelse i partiet, men så længe hun ikke har mulighed for selv at stille op - eller true Warren eller Biden med det - vil hendes budskaber fade, når først primærvalgene og kampen om nomineringen for alvor går i gang.

Eva Schwanenflügel

Wooow..
Ej, hvor hun strålede, Alexandria !!
Midt i regnen stod hun og lyste som en anden fakkel..
Fantastisk. Også selvom talen var så kort, desværre, men hun havde jo supertravlt.

- Og Rune Lykkeberg, som stod ved siden af AOC på scenen, fik et stort knus..
Heldige kartoffel ;-)

Niels Duus Nielsen, Jan Jensen, David Breuer og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar