Læsetid: 4 min.

Ambassadør lægger nye brikker til puslespil om Trumps tilbageholdelse af militærhjælp til Ukraine

I det hidtil mest afslørende vidnesbyrd i Kongressen fremlægger USA’s ambassadør i Ukraine stærke indicier på præsidentens sammenkædning af militær bistand med undersøgelser af Biden-familiens interesser i et ukrainsk selskab
Tirsdag fremlagde den fungerende ambassadør i Ukraine, William Taylor, yderst stærke indicier på præsidentens sammenkædning af militærhjælp til Ukraine med et krav til landets præsident, Volodimir Zelenskij, om at indlede en undersøgelse af korruption i det ukrainske naturgasselskab Burisma.

Tirsdag fremlagde den fungerende ambassadør i Ukraine, William Taylor, yderst stærke indicier på præsidentens sammenkædning af militærhjælp til Ukraine med et krav til landets præsident, Volodimir Zelenskij, om at indlede en undersøgelse af korruption i det ukrainske naturgasselskab Burisma.

Tom Williams

24. oktober 2019

Hver gang et nyt vidne fra præsident Donald Trumps regering og USA’s diplomatiske korps bliver afhørt i efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus, falder nye brikker på plads, der én efter én lægger et solidt fundament til et anklageskrift i den verserende rigsretsproces.

Tirsdag fremlagde den fungerende ambassadør i Ukraine, William Taylor, yderst stærke indicier på præsidentens sammenkædning af 391 mio. dollar i militærhjælp til Ukraine med et krav til landets nyvalgte præsident, Volodimir Zelenskij, om at indlede en politimæssig undersøgelse af korruption i det ukrainske naturgasselskab Burisma.

Trumps angivelige formål var at kompromittere Joe Bidens søn, der indtil december 2018 sad i Burismas bestyrelse.

En sammenkædning af denne karakter kan udlægges som en præsidents misbrug af sit embede til at hyppe sine egne politiske kartofler, og det er ifølge demokraterne tilstrækkelig begrundelse til at rejse tiltale mod Trump i en rigsretssag.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Joen Elmbak
  • Chris R. B.
Thomas Tanghus, Joen Elmbak og Chris R. B. anbefalede denne artikel

Kommentarer

Modsiger ikke denne ambassadør ikke hvad Ukraines præsident ellers offentligt tilkendegav, nemlig at der ikke var noget press? En af dem må have en urealistisk opfattelse.