Læsetid: 2 min.

Her er Boris Johnsons Brexit-plan: To grænser i fire år

Den britiske premierminister lagde onsdag sit eget alternativ frem til en Brexit-aftale, der skal løse knuden om den nordirske grænse
3. oktober 2019

Her er hovedpunkterne i Boris Johnsons Brexit-plan.

Hvad er Boris Johnsons tilbud?

Forslaget svarer til Theresa Mays aftale med EU, men den forhadte bagstopperplan om den nordirske grænse er erstattet af hans egen plan under overskriften »To grænser i fire år«.

I henhold til planen vil hele Storbritannien forlade EU den 31. oktober i år og bevare den oprindelige overgangsperiode indtil 31. december 2020.

På den nye udtrædelsesdato, 1. januar 2021, vil Storbritannien forlade alle EU’s institutioner, herunder toldunionen, som tillader fri handel mellem medlemslande og regulerer alle varer og fødevarer.

Det vil også betyde, at Storbritannien forlader juridiske institutioner som EU-Domstolen, sikkerheds- og forsvarssamarbejdet og aftaler om eksempelvis deling af data.

Hvad med Nordirland?

Nordirland forlader også toldunionen den 20. december 2020. Men det vil fortsat følge EU’s regulativer og – antages det – den fri bevægelighed for borgere på øen Irland i yderligere fire år frem mod 2025.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu