Læsetid: 2 min.

Chile aflyser COP25 på grund af uroligheder

Chile aflyste onsdag klimatopmødet COP25 som følge af de omfattende protester og demonstrationer i landet. Det vil blive et stort logistisk problem at finde en ny værtsby for COP’en, vurderer et par af de danske deltagere, og det kan få betydning for resultaterne på klimatopmødet
De omfattende protester og demonstrationer i Chile, fik onsdag landet til aflyse klimatopmødet COP25. Billedet her er fra en demonstration den 20. oktober.

De omfattende protester og demonstrationer i Chile, fik onsdag landet til aflyse klimatopmødet COP25. Billedet her er fra en demonstration den 20. oktober.

Javier Torres

31. oktober 2019

Chiles præsident, Sebastian Piñera, meddelte onsdag, at han aflyser klimatopmødet COP25, der skulle afholdes i Chile fra den 2. til 13. december. Landet har de seneste uger været udsat omfattende protester og uroligheder, og den chilenske præsident aflyste også et APEC-handelstopmøde, der skulle finde sted i november.

»Dette har været en meget svær beslutning. En beslutning, der forårsager en masse smerte, fordi vi fuldt ud forstår vigtigheden af APEC og COP25 for Chile og for resten af verden,« sagde Sebastian Piñera ifølge Reuters.

FN’s klimachef, Patricia Espinosa, oplyste på COP25’s hjemmeside, at »vi er i øjeblikket ved at udforske alternative værtsmuligheder«.

Det kan imidlertid blive svært med så kort varsel, mener Jens Mattias Clausen, der er klimapolitisk leder i Greenpeace.

»Det er klart, at med så kort tid til topmødet, så bliver det en kæmpe udfordring. Nogle siger, at det kan blive rykket til Bonn, men jeg kan godt blive i tvivl om, hvorvidt det kan lade sig gøre at få stablet på benene på en måneds tid,« siger Jens Mattias Klausen.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anker Heegaard
Anker Heegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anker Heegaard

Jeg synes at det er stærkt bekymrende, hvis det vigtigste emne på den verdenspolitiske dagsorden ikke bliver taget til debat i 2019.
For nogle regeringers vedkommende, kommer aflysningen måske meget belejligt, hvis de hører til dem, der vil vride de sidste profitter ud af de mest CO2 belastende industrier.

Aflysningen giver en ny definition af det gode ord træls.
Træls - det er når en snes klimaaktivister de seneste uger har rullet rundt ude på Atlanterhavet for at sejle til COP, med et pantry, som kun har vegansk grotning. Og nu, hvor Regina Maris ligger og hugger stik ud ud for Mauretanien/Vestsahara - så bliver topmødet aflyst.
Det er træls.

Niels Christensen

Det er da fint, et må give en kæmpe CO2 besparelse når alle de flyvebilletter ikke anvendes.
Men måske synd for Chile der sikkert godt kunne bruge den omsætning som mødet ville give.