Læsetid: 4 min.

Dronning Elizabeth fører ufrivillig valgkamp for Boris Johnson

Ud af det blå er der opstået håb om en sidsteøjebliks Brexit-aftale. Det mulige gennembrud har skabt lettelse i Storbritannien, hvor pundet er steget betragteligt. Boris Johnson har tilsyneladende fanget sine modstandere på det forkerte ben
Den 93-årige Dronning Elisabeth præsenterede mandag sin regerings planer for tiden, der kommer, men Boris Johnsons regering har så stort et mindretal i Underhuset, at ingen for alvor kan tage de vidtløftige planer om forbedring af infrastrukturen, kostelige opgraderinger af sundhedsvæsnet og løfter om en gylden britisk fremtid alvorligt.

Den 93-årige Dronning Elisabeth præsenterede mandag sin regerings planer for tiden, der kommer, men Boris Johnsons regering har så stort et mindretal i Underhuset, at ingen for alvor kan tage de vidtløftige planer om forbedring af infrastrukturen, kostelige opgraderinger af sundhedsvæsnet og løfter om en gylden britisk fremtid alvorligt.

Tolga Akmen

15. oktober 2019

Dronning Elizabeths 65. Queen’s Speech – en tale, der afholdes ved begyndelsen af hver ny parlamentssamling – fandt sted i Westminster mandag under vanlig pomp and circumstance. Men selv om det så sådan ud, var intet som vanligt.

Den 93-årige dronning præsenterede sin regerings planer for tiden, der kommer, men Boris Johnsons regering har så udpræget et mindretal i Underhuset, at ingen for alvor kan tage de vidtløftige planer om forbedring af infrastrukturen, kostelige opgraderinger af sundhedsvæsnet og løfter om en gylden britisk fremtid alvorligt.

Seancen blev beskrevet som en farce.

Lederen af det skotske SNP, Nicola Sturgeon, sagde på BBC i går:

»En gratis omgang før-valgs valgkamp.«

Dronning Elizabeth så heller ikke ud til at nyde situationen stort. Som en ældre dame i supermarkedet Waitrose i Bayswater udtalte, da hun så dronningen tone frem på en tv-skærm i går eftermiddags:

»De kan ikke være bekendt at trække hende gennem dette søle.«

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jesper Eskelund
  • Eva Schwanenflügel
Jesper Eskelund og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu