Læsetid: 5 min.

Evo Morales gav dem et bedre liv. Nu håber de på at beholde det

Bolivianerne er splittede i deres forhold til præsident Evo Morales, der netop har erklæret sin sejr i et omdiskuteret valg. Han har forbedret deres levestandard mærkbart, men bag støtten lurer bekymringen: »Ja, måske ender vi som Venezuela, for det er Evo, som styrer det hele«
54-årige Virginia M. Rodriguez arbejder med kvalitetskontrol af alpakauld, og hun stemte igen på Evo Morales – men hun er bekymret over udviklingen: ’Vi er vendt tilbage til status quo. Racismen er den samme, og Evo lytter ikke lige så meget til folket længere,’ siger hun.

54-årige Virginia M. Rodriguez arbejder med kvalitetskontrol af alpakauld, og hun stemte igen på Evo Morales – men hun er bekymret over udviklingen: ’Vi er vendt tilbage til status quo. Racismen er den samme, og Evo lytter ikke lige så meget til folket længere,’ siger hun.

Josefine Aude Raas

31. oktober 2019

Virginia Mercedes Rodriguez smiler lidt af spørgsmålet. Om hun stadig støtter Bolivias præsident Evo Morales? Hun holder en pause, hænderne ligger fladt på bordet foran, og ryggen er rank, inden hun svarer.

»Jo, jeg har stemt på ham. For jeg har ikke noget at tabe, jeg har det godt. Unge i dag, deres generation har ikke oplevet, hvordan tingene var før Evo Morales. Det er en ny generation, og de ser ham kun, som han er nu. Vi er vendt tilbage til status quo. Racismen er den samme, og Evo lytter ikke lige så meget til folket længere,« fortæller den 54-årige Virginia M. Rodriguez, som til daglig arbejder med kvalitetskontrol af alpakauld i en butik i La Paz.

Evo Morales var en håbets mand i Bolivia. Hans indtræden som præsident i 2006 som den første nogensinde af Bolivias oprindelige folk varslede fornyelse, lighed og økonomisk vækst. Og gennem hans nu tre præsidentperioder har Bolivia også oplevet fremgang og øget lighed.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Viggo Okholm
  • Erik Karlsen
  • David Zennaro
  • Peter Beck-Lauritzen
Viggo Okholm, Erik Karlsen, David Zennaro og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Beck-Lauritzen

Morales kan ikke være så ringe endda, fordi USA/Trump kan ikke lide, at Morales vandt. Og forbedringer i levestandard har han skaffet folket.

Michael Rosenkilde, Erik Karlsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Nu synes denne Evo jo så at være blevet ramt af magtbegær og selv dyrkelse, det viser måske at det ikke at have så megen viden og indsigt gennem en uddannelse kan være farligt,hvis man pludselig får for meget magt. Det er synd for folket og ja "stodderen" på pinden et vist sted gnider sig i hænderne.