Læsetid: 5 min.

Høringerne af de nye EU-kommissærer har været historisk hårde. Men er det virkelig et problem?

Det har været mere rabalderstræde end normalt i Bruxelles. Ursula von der Leyens kommissærkandidater er blevet udspurgt og i flere tilfælde forkastet af Europa-Parlamentet. De store partier kan ikke længere bestemme det hele – men de prøver. Tirsdag var det Margrethe Vestagers tur
Tirsdag var det Margrethe Vestagers tur til at svare på spørgsmål fra Europa-Parlamentets medlemmer, og en time efter var hun godkendt.

Tirsdag var det Margrethe Vestagers tur til at svare på spørgsmål fra Europa-Parlamentets medlemmer, og en time efter var hun godkendt.

Aris Oikonomou

9. oktober 2019

Ja, lidt nervøs er hun da, »men det skal man være for at være helt klar«, siger Margrethe Vestager, hun retter på den lette, grønne kjole og sætter sig bag en lille træpult og spejder ud mellem fotografernes linser på medlemmerne af EU-Parlamentet, som sidder klar i en halvcirkel i et stort åbent lokale. Alle i rummet ser på hende.

I to uger har der været høringer i Bruxelles. Ursula von der Leyens kommissærkandidater er blevet udspurgt af Europa-Parlamentet, og det er ikke ligefrem gået stille af sig.

Allerede til den indledende screening i parlamentets retsudvalg blev to kandidater stemt ned: En rumænsk socialdemokrat og en ungarer fra Orbáns parti, der sidder i den konservative EPP-gruppe i Europa-Parlamentet.

Rumæneren havde optaget et underligt privat lån hos en fyr, ingen helt vidste, hvem var, og hun havde også været anklaget for korruption hjemme i Bukarest. Ungareren havde grundlagt et advokatfirma, der nu har tætte forbindelser til Rusland. Så væk med dem.

Det blev politikere og embedsmænd i Rumænien og Ungarn selvfølgelig sure over, det er klart, men også EPP og socialdemokraterne i S&D-gruppen blev vrede.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu