Læsetid: 5 min.

Irland er på røven, uanset hvilket Brexit det bliver. Men der er grader af skade

Næst efter Storbritannien er Irland det land, der har mest på spil ved briternes exit fra EU. I Dublin er de unge irere trætte af at være bragt i en problematisk situation, de ikke har haft indflydelse på
Fire studerende fra Trinity College mødes til ’pints on mondays’ på pubben Doyle’s. De fire irske studerende bebrejder briterne for ikke at have taget hensyn til Irland, da de stemte sig ud af EU. »Jeg tror ikke, de fleste briter nogensinde tænker på Irland,« siger Marina Bourke, som er kunsthistoriestuderende.

Fire studerende fra Trinity College mødes til ’pints on mondays’ på pubben Doyle’s. De fire irske studerende bebrejder briterne for ikke at have taget hensyn til Irland, da de stemte sig ud af EU. »Jeg tror ikke, de fleste briter nogensinde tænker på Irland,« siger Marina Bourke, som er kunsthistoriestuderende.

Sarah Hartvigsen Juncker

16. oktober 2019

DUBLIN – På pubben Doyle’s i Dublins centrum har en blandet skare søgt ly fra en kraftig regnbyge. I en krog sidder fire studerende fra universitetet Trinity College, der ligger længere nede ad gaden. Det er mandag eftermiddag, og de er i gang med at vedligeholde en ugentlig tradition, de kalder ’pints på en mandag’.

En af dem er kunsthistoriestuderende Marina Bourke, der føler, hun bør være bekymret for Brexit.

»Jeg skal snart ud på arbejdsmarkedet. Hvis Brexit kommer, vil mange englændere nok have irsk pas og flytte herover. Og så bliver der større konkurrence,« siger hun.

Men det er ikke noget, hun tænker på til daglig.

»Man bliver bare træt af at høre om det. Vi hører alle indslagene i radioen om, hvor meget det kommer til at påvirke os. Og det er altid noget med: ’Gør jer klar til hårdt Brexit – Irland er på røven’, og så sker der ingenting de næste uger,« siger Marina Bourke.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Peter Beck-Lauritzen
  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
  • Jens Flø
David Zennaro, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm og Jens Flø anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu