Læsetid: 3 min.

Kongressen gør klar til ny hovedperson i vidneskranken i Ukraine-skandalen

Tirsdag skal en af hovedpersonerne i Ukraine-sagen vidne for Kongressen: EU-ambassadør Gordon Sondland. Imens lurer i kulissen en ny whistleblower med direkte kendskab til Trump-administrationens forhold til Ukraine
Gordon Sondland er en af Trumps donorer, der som tak har fået en post som EU-ambassadør for USA. Tirsdag skal han vidne for Kongressen.

Gordon Sondland er en af Trumps donorer, der som tak har fået en post som EU-ambassadør for USA. Tirsdag skal han vidne for Kongressen.

Daniel Mihailescu

8. oktober 2019

Mindst én ny whistleblower har erklæret sig villig til at vidne om Trumps angivelige forsøg på at presse Ukraines præsident til at grave snavs frem om Trumps rival Joe Biden, en af favoritterne til at blive demokraternes præsidentkandidat i 2020. Det oplyser whistleblowerens advokat.

Imens forbereder Kongressen sig på, at en af hovedpersonerne i Ukraine-skandalen, Gordon Sondland, skal vidne tirsdag. Gordon Sondland er en velhavende hotelejer, Trump-donor og p.t. USA’s EU-ambassadør.

I sidste uge vidnede USA’s tidligere særlige repræsentant for Ukraine, Kurt Volker, og i den forbindelse blev der offentliggjort en række inkriminerende sms-beskeder, som trak Trump dybere ind i sagen.

I de republikanske rækker har der været påfaldende tavshed weekenden over – på nær fra to personer, der selv er dybt involveret i Ukraine-sagen – udenrigsminister Mike Pompeo og Trump-advokaten Rudy Giuliani.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Wieth
Morten Wieth anbefalede denne artikel

Kommentarer