Læsetid: 8 min.

»Er Merkel stadig kansler?«

Efter det elendige delstatsvalg i Thüringen har ugen været præget af beskidte magtkampe i Merkels CDU. Vi ødelægger os selv med denne »socialdemokratisering« af partiet, lyder det fra CDU-toppen, hvor kun Merkel er tavs
På trods af den truende kannibalisering i partitoppen har Merkel forholdt sig totalt tavs om både partikampen og resultatet i Thüringen.

På trods af den truende kannibalisering i partitoppen har Merkel forholdt sig totalt tavs om både partikampen og resultatet i Thüringen.

Tobias Schwarz

2. november 2019

Her er fire vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

Efter det elendige delstatsvalg i Thüringen har ugen været præget af beskidte magtkampe i Merkels CDU

»Dette resultat må få konsekvenser i partiet.«

Denne floskel var en forventelig reaktion i CDU, efter partiet leverede et styrtdyk på 12 procentpoint ved sidste søndags delstatsvalg i østtyske Thüringen. Med 21,8 procents opbakning blev CDU den største taber ved valget, hvor partiet landede på en tvivlsom tredjeplads efter Die Linke og AfD. For femte delstatsvalg i træk har CDU dermed fået mærkbare klø.

Men mere interessant end det vedvarende forfald er den forgangne uges partiinterne strid, som især blev udløst af Friedrich Merz, der i gyserafstemningen om CDU-formandsposten i 2018 led et millimetersmalt nederlag til Merkels kronprinsesse, Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK).

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Bjerrehuus

Artiklen rejser nogle interessante aspekter, også af etisk art.
For at få nogle fakta om forfatteren til denne notits: Jeg er ikke medlem af folkekirken, jeg er læge og har selv udført aborter, og fortsat tilhænger af fri abort indtil 12 uge, evt senere hvis moderens liv og førlighed afhænger heraf. Jeg er modstander af aktiv dødshjælp, og tilhænger af lindring, også selv om dette skulle afkorte livet af en uafvendelig syg.
Tilbage til emnet. Bør en læge, eller hvilken som helst anden faggruppe, tvinges til at udføre en gerning der strider mod vedkommes tro, etik eller overbevisning. Hvis du hævder at en ansat bør udføre de opgaver som en overordnet pålægger dig, kommer det næste spørgsmål: Hvis ikke grænse går ved abort, hvor går den så: Ved aktiv dødshjælp, hvis nej skal vedkommende så sætte grænsen ved aktiv dødshjælp af psykisk syge? Kriminelle? Mentalt handikappede? (Aktiv dødshjælp er sket for de 3 nævnte grupper i Holland)
Europa oplevede for 80 år siden at borgere deltog i aktiv dødshjælp af Anderledes tænkende og troende. Lad det aldrig ske påny.

CDU´s valgkamp i Thüringen var faktisk på forhånd umulig at vinde for CDU.

Til gengæld er den efterfølgende magtkamp indenfor CDU i samme delstat ikke noget kønt syn. Faktisk er den så grim og ubehageligt, at store dele af de ansatte på parti-kotoret i Thüringen er gået i strejke.