Læsetid: 3 min.

Personer med dansk tilknytning i al-Roj-lejren i Syrien kan blive indlemmet i tyrkisk ’sikkerhedszone’

Et ukendt antal personer med dansk tilknytning befinder sig i den kurdisk bevogtede al-Roj-lejr i det nordøstlige Syrien. Lejren ligger så tæt på grænsen, at den vil blive omfattet af den zone på 30 km, som Tyrkiet vil etablere i grænseområdet. Red Barnet opfordrer alle regeringer til at hente deres statsborgere hjem
Al-Hol- (billedet) og al-Roj-lejren i Syrisk Kurdistand huser især de kvinder og børn, som blev tilbage eller flygtede fra Islamisk Stats territorium, da den islamistiske bevægelse led nederlag.

Al-Hol- (billedet) og al-Roj-lejren i Syrisk Kurdistand huser især de kvinder og børn, som blev tilbage eller flygtede fra Islamisk Stats territorium, da den islamistiske bevægelse led nederlag.

Delil Souleiman

9. oktober 2019

Omkring 9.000 børn fra 40 forskellige nationaliteter lever i tre flygtningelejre i det nordøstlige Syrien. Det vurderer hjælpeorganisatioen Red Barnet. Lejrene bevogtes i dag af kurdere, og beboerne i lejrene er fuldstændig afhængige af humanitær nødhjælp. Lejrene huser især de kvinder og børn, som blev tilbage eller flygtede fra Islamisk Stats territorium, da den islamistiske bevægelse led nederlag.

Hvis – eller når – amerikanske soldater trækker sig ud fra grænseområdet, sådan som den amerikanske præsident har bebudet, har Tyrkiet planer om at etablere en 30 km bred såkaldt sikkerhedszone lige syd for grænsen.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvis Erdogan får fat i dem, kan han bruge dem til at afpresse en fremmed forskrækket dansk regering, til udenrigspolitiske indrømmelser. Det er hverken godt for dem i al Roj lejren eller vores evne til at frit føre egen internationale politik ud i livet.