Læsetid: 6 min.

Rudy Giuliani er både en helt, en skurk og til grin

Trumps personlige advokat er tidligere blevet hyldet som en folkehelt, udskældt som kriminel og latterliggjort i pressen. Nu har 75-årige Rudy Giuliani igen fået en hovedrolle med rigsretssagen mod præsident Trump
Giuliani ligner og lyder som den ’italian-american’, han er. Genkendelig med sine kæmpestore guld- og sølvfarvede ringe, altid på højre lillefinger og venstre ringfinger, en nål med det amerikanske flag på brystet og et skinnende hvidt gebis.

Giuliani ligner og lyder som den ’italian-american’, han er. Genkendelig med sine kæmpestore guld- og sølvfarvede ringe, altid på højre lillefinger og venstre ringfinger, en nål med det amerikanske flag på brystet og et skinnende hvidt gebis.

Drew Angerer

5. oktober 2019

»Det er umuligt, at den whistleblower er en helt, og at jeg ikke er det. Og jeg ender med at være helten! Sådan nogle idioter – når det her er overstået, vil jeg være helten.«

Det sagde Rudy Giuliani i sidste uge til magasinet The Atlantic, efter det kom frem, at han spiller en særdeles prominent rolle i den verserende rigsretsproces mod hans klient, Donald J. Trump.

75-årige Rudolph William Louis Giuliani, bedre kendt som ’Rudy’, er Trumps personlige advokat, og i det nu famøse whistleblowernotat bliver han hængt ud som en lidt for ivrig varetager af præsidentens personlige politiske interesser i Ukraine.

Flere embedsmænd har ifølge whistlebloweren udtrykt bekymring over, at Giuliani nærmest har kørt en separat udenrigspolitik i Ukraine med pres på de ukrainske politikere og myndigheder for at samarbejde, også selv om det i nogle tilfælde kom på tværs af den officielle udenrigspolitik og USA’s nationale interesser.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu