Læsetid: 4 min.

Sulejowek takker EU for penge, men betakker sig for formaninger og pålæg

Forstadskommunen Sulejówek uden for Warszawa er blomstret gevaldigt op, ikke mindst på grund af midler fra EU’s strukturfonde. Men byens PiS-borgmester Śliwa foretrækker patriotiske frem for europæiske værdier
8. oktober 2019

SULEJóWEK – Der er kun en halv time i bus fra Warszawa og dens befolkning på to millioner til forstadskommunen Sulejówek med 20.000 indbyggere.

Polens hovedstad er travl trafik, mikroølbarer, hipstercafeer, strøg med modekædebutikker, byggekraner, knejsende glasskykrabere og koncernhovedsæder, der får storbyens engang så imponerende traditionelle vartegn – det forhadte sovjetisk skænkede kulturpalads i stalinistisk kransekagestil – til at tage sig småtskårent ud.

Sulejówek er villasoveby, men demonstrativ patriotisk.

Foran skolen, hvor mødet skal finde sted holder PiS-kampagnebussen besmykket med polske faner og en transparent med den lokale kandidat. Bussen er af det hedengangne DDR-mærke IFA og et relikt fra kommunistæraen.

I Sulejówek er man især stolte over, at den polske republiks nationalistiske landsfader, Józef Pilsudski, residerede her fra 1923-1926.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Mondrup
Christian Mondrup anbefalede denne artikel

Kommentarer