Læsetid: 3 min.

For tredje år i træk hærges tørkeramt Californien af brandkatastrofe

Den amerikanske stat må vænne sig til, at dette er tingenes nye tilstand i klimaforandringernes tidsalder, lyder budskabet i Californien, hvor det brænder både mod nord og syd, og kraftige vinde varsler mulig forværring af situationen
Brandmænd kæmper mod flammerne i Californien, hvor voldsomme brande har hærget siden sidste uge. Californiens guvernør, demokraten Gavin Newsom, erklærede søndag hele delstaten i undtagelsestilstand som følge af den ukontrollable situation.

Brandmænd kæmper mod flammerne i Californien, hvor voldsomme brande har hærget siden sidste uge. Californiens guvernør, demokraten Gavin Newsom, erklærede søndag hele delstaten i undtagelsestilstand som følge af den ukontrollable situation.

Josh Edelson

29. oktober 2019

»Dette er the new normal,« sagde en træt californisk brandchef tidligt mandag morgen til tv-stationen ABC News i Californien.

Op mod 200.000 personer er evakueret fra områder nord for San Francisco samt i nærheden af Los Angeles mod syd, hvor voldsomme brande har hærget siden sidste uge. Californiens guvernør, demokraten Gavin Newson, erklærede søndag hele delstaten i undtagelsestilstand som følge af den ukontrollable situation.

Guvernøren havde fredag besøgt Sonoma County ved San Francisco, hvor den såkaldte Kincade-brand har været under udvikling siden i onsdags. Dette er »en mindre udgave af det, der er blevet alt for velkendt heroppe (siden 2017 og 2018, red.): Hjem der er totalt ødelagt, biler der ser ud, som om de har været i en krigszone. Alt nedsmeltet bortset fra nogle få kuriøse genstande,« sagde guvernøren til Washington Post.

I byen Santa Rosa i Sonoma County mistede nogle livet og mange flere deres hjem under brandene i 2017, og nu trues deres nyopførte boliger af den aktuelle brand.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • John Hansen
Ejvind Larsen og John Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu