Læsetid: 4 min.

Trumps tilbagetog fra Syrien støder på uventet hård modstand fra republikanerne

Mens den amerikanske præsident Donald Trumps støtter gerne forsvarer ham imod den truende rigsretssag, har de sværere ved at acceptere hans beslutning om at overlade de syriske kurdere til sig selv og et forestående tyrkisk militærindgreb
Det er ikke populært blandt republikanere at lade en allieret i stikken – og flere mener, det er det, Donald Trump gør, hvis han lader Tyrkiet invadere det nordlige Syrien, som kurderne har kontrollen med.

Det er ikke populært blandt republikanere at lade en allieret i stikken – og flere mener, det er det, Donald Trump gør, hvis han lader Tyrkiet invadere det nordlige Syrien, som kurderne har kontrollen med.

Kevin Lamarque

9. oktober 2019

WASHINGTON – Donald Trump fremstod tirsdag faretruende isoleret, da flere af hans tætteste allierede offentligt gik i rette med præsidentens beslutning om at trække amerikanske tropper ud af det nordøstlige Syrien.

Senatets flertalsleder, Mitch McConnel, fører an i det kor af republikanere, som hidtil har forsvaret præsidenten i næsten enhver sammenhæng – herunder imod den rigsretssag, som er under opsejling – men som nu ser ud til at trække en streg i sandet.

»En forhastet tilbagetrækning af amerikanske styrker fra Syrien kan kun blive til fordel for Rusland, Iran og Assad-regimet og vil øge risikoen for, at IS og andre terrorgrupper regrupperer,« sagde McConnel mandag.

Han tilføjede:

»Som vi lærte på den hårde måde i Obama-administrationens tid, er amerikanske interesser bedst tjent ved at udvise amerikansk lederskab – ikke ved tilbagetog og tilbagetrækning«.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Marianne Stockmarr
Marianne Stockmarr anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels-Simon Larsen

Når jeg ser på billedet, hvor Trump hæver fingeren, siger jeg til mig selv: “Ren Mussolini”.

Kristian Jensen, Ete Forchhammer , Arne Albatros Olsen, Birte Pedersen og Jan Damskier anbefalede denne kommentar