Læsetid: 6 min.

Valg i Argentina: Der er ikke meget Perón tilbage hos Argentinas peronister. Kun de populistiske træk

Efter fire års fiasko med neoliberal sparepolitik er argentinerne klar til at vælge den korruptionsanklagede Cristina de Kirchner og få det gamle arbejderparti tilbage til magten. Men begejstringen er væk
Meningsmålingerne peger på en solid sejr allerede ved søndagens førsterundevalg til præsidentkandidat Alberto Fernández og Cristina de Kirchner, der nu stiller op som hhv. præsident og vicepræsident.

Meningsmålingerne peger på en solid sejr allerede ved søndagens førsterundevalg til præsidentkandidat Alberto Fernández og Cristina de Kirchner, der nu stiller op som hhv. præsident og vicepræsident.

Juan Mabromata

26. oktober 2019

Når Argentina søndag vælger ny præsident vil det for mange være et valg mellem to onder, siger Federico Finchelstein, argentiner og professor i historie ved New School for Social Research i New York.

»Oppositionen og regeringen repræsenterer to forskellige økonomiske fiaskoer. Med udfordreren, den tidligere præsident Cristina de Kirchner, handlede det om højt offentligt forbrug, og hun efterlod økonomien i dårlig stand. Med den siddende præsident Mauricio Macri har vi set et neoliberalt system, der har været en fiasko,« siger Federico Finchelstein.

Efter 12 år med først Néstor de Kirchner og siden hustruen Cristina ved roret var inflationen og det offentlige underskud skyhøjt. Mange argentinere fæstnede ved valget i 2015 deres lid til, at den profilerede forretningsmand Mauricio Macri med sin uddannelse fra amerikanske eliteuniversiteter kunne føre landet tilbage til fordums storhed. Det kunne han ikke.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Folke Knudsen

Argentina er et forfærdeligt og trist eksempel på den neoliberalistiske økonomiske ideologi.

Landet er ødelagt af social ulighed manglende investeringer i befolkningen og medarbejderne og de internationale fondes plyndring af landets økonomi.

Godt at der omsider er kaldet til et retfærdigt oprør mod den US ledede blinde markedsideologi Neoliberalismen, der kun evner at berige sit eget rige finansielle klientel på almindelige borgeres bekostning.