Læsetid: 4 min.

Et vidnesbyrd fra en dekoreret krigsveteran øger presset på Trump

En uniformeret oberstløjtnant ansat i Det Hvide Hus mener, at præsidenten »undergravede USA’s nationale sikkerhed« ved at presse Ukraines præsident til at gå efter Biden-familien. Torsdag stemmer Repræsentanternes Hus om resolutioner, der fastlægger det videre forløb i rigsretsprocessen
»Jeg mente ikke, det var sømmeligt at forlange af en udenlandsk regering at starte en politimæssig undersøgelse af en amerikansk statsborger, og jeg var bekymret over, hvordan det ville påvirke USA’s støtte til Ukraine,« sagde Alexander Vindman, der her ankommer til onsdagens høring i efterretningsudvalget

»Jeg mente ikke, det var sømmeligt at forlange af en udenlandsk regering at starte en politimæssig undersøgelse af en amerikansk statsborger, og jeg var bekymret over, hvordan det ville påvirke USA’s støtte til Ukraine,« sagde Alexander Vindman, der her ankommer til onsdagens høring i efterretningsudvalget

Mandel Ngan

31. oktober 2019

Det er én ting, når forhenværende og nuværende diplomater og medarbejdere i Det Hvide Hus optræder som vidner i rigsretsprocessen mod præsident Donald Trump.

Ligesom den anonyme whistleblower, kilden til den verserende Ukraine-affære, kan de let stemples af Trump og hans republikanske allierede som konspirationsteoretikere fra »the deep state«.

Noget helt andet er det, når en oberstløjtnant i hæruniform med krigsmedaljer på brystet stiller op til en lukket høring i Repræsentanternes Hus og beskylder USA’s præsident for at have »undergravet den nationale sikkerhed«.

Det er præcis, hvad oberstløjtnant af hæren, Alexander Vindman, gjorde i efterretningsudvalget tirsdag. Vindman er en af de medarbejdere i det nationale sikkerhedsråd, der lyttede med på Trumps telefonsamtale med Ukraines nyvalgte præsident Volodimir Zelenskij 25. juli.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Anker Heegaard
  • Peter Beck-Lauritzen
  • Chris R. B.
David Zennaro, Anker Heegaard, Peter Beck-Lauritzen og Chris R. B. anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu