Læsetid: 9 min.

Amerikanske diplomater inkriminerer Trump og udenrigsminister Pompeo i Ukraine-affæren

Offentliggørelsen af fire diplomaters vidnesbyrd i Kongressens retsudvalg giver kontekst og liv til beskyldningerne mod Donald Trump, Rudy Giuliani og udenrigsminister Mike Pompeo om, at de skulle have brugt amerikansk udenrigspolitik til at pleje deres personlige interesser
Flere højtstående diplomater med mange årtiers erfaring i USA’s diplomatiske tjeneste har under lukkede høringer i Kongressen taget afstand fra den politik, som præsident Donald Trump og udenrigsminister Mike Pompeo har ført over for Ukraine siden valget i april af præsident Volodimir Zelenskij.

Flere højtstående diplomater med mange årtiers erfaring i USA’s diplomatiske tjeneste har under lukkede høringer i Kongressen taget afstand fra den politik, som præsident Donald Trump og udenrigsminister Mike Pompeo har ført over for Ukraine siden valget i april af præsident Volodimir Zelenskij.

Brendan Smialowski

7. november 2019

Det har været et skue uden fortilfælde i amerikansk historie.

En efter en har højtstående diplomater med mange årtiers erfaring i USA’s diplomatiske tjeneste under lukkede høringer i Kongressen taget afstand fra den politik, som præsident Donald Trump og udenrigsminister Mike Pompeo har ført over for Ukraine siden valget i april af præsident Volodimir Zelenskij.

Mandag og tirsdag i denne uge fik verden at vide, hvad fire af disse diplomater sagde under ed i høringer med retsudvalget i Repræsentanternes Hus for nogle uger siden. Det skete, da udvalget lagde udskrifter fra høringer med dem ud på sin hjemmeside. Uddrag kan findes på denne side.

Retsudvalget har indtaget en ledende rolle i rigsretsprocessen mod præsident Trump, der mistænkes for at have misbrugt sit embede ved at kræve politiske tjenester fra præsident Zelinskij som modydelse for udbetaling af militærhjælp til Ukraine.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Erik Karlsen
  • Eva Schwanenflügel
Erik Karlsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det her ligner en ren win-win for den splittede amerikanske befolkning. Noget der endelig bør kunne samle alle.

UkraineGate kan nemlig ende med både at fælde Trump & Biden..............og Rudy Giuliani kan endda ende med at blive slæbt væk i håndjern!

----------------------Firm Hired by Ukraine’s Burisma Tried to Use Hunter Biden as Leverage, Documents Show (Wall Street Journal)

Hanne Utoft, Peter Tagesen, Torben Arendal, Erik Karlsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar