Læsetid: 4 min.

Demokratibevægelsens valgsejr i Hongkong er en ikkenyhed i Beijing

Mens demonstranterne kaldes ’kakerlakker’, forbigås reformkræfternes jordskredssejr ved distriktsvalget i næsten tavshed i kinesiske medier
Den monumentale sejr til Hongkongs prodemokratiske kandidater ved weekendens distriktsvalg er gået næsten ubemærket hen i de kinesiske nyhedsmedier.

Den monumentale sejr til Hongkongs prodemokratiske kandidater ved weekendens distriktsvalg er gået næsten ubemærket hen i de kinesiske nyhedsmedier.

Thomas Peter

29. november 2019

»Intet forsøg på at splitte Hongkong eller underminere dets stabilitet og velstand vil få succes,« sagde Kinas udenrigsminister Wang Yi mandag, da han advarede bystatens borgere mod at glemme eller modarbejde, at »Hongkong er del af kinesisk territorie«.

Advarslen faldt oven på weekendens monumentale sejr til de prodemokratiske kandidater ved distriktsvalget i Hongkong. Ved valget satte de sig på næsten 90 pct. af pladserne og slog dermed fast, at det store flertal i Hongkong ønsker en anden politisk linje end Beijings.

Det skelsættende valg har givet genlyd verden over – bortset fra i Kina, hvor nyheden har fået begrænset eller ingen omtale i de statskontrollerede medier.

»Beijing har ikke travlt med at give et specielt retvisende billede af, hvad der foregår i Hongkong. I stedet lægger man en vinkel om, at demonstranterne er voldelige kriminelle, understøttet af udenlandske interesser,« siger Nis Høyrup Christensen, post.doc ved CBS med fokus på Kina.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Vestlige medier og ledere glæder sig over Hong Kong’s distriktsvalgresultater i sidste uge, hvor Beijing-støttende repræsentanter blev fejet ud for at blive erstattet af dem mod Kina. Dette er almindeligt vestligt “demokrati” i aktion, hvor dårlige socioøkonomiske nyheder resulterer i, at vælgerne slutter sig til oppositionen, uanset hvem de er. Distriktsvalget er som lokale kvarters-råd, ikke de reelle magtcentre, som er i det territorialt dækkende lovgivningsråd (LegCo). Selv hvis pro-kinesiske LegCo-repræsentanter erstattes af had til fastlandet, tror jeg ikke, Beijing virkelig ville være interesseret. Faktisk håber Kina muligvis, at det sker, så det er nødvendigt at forsøge at løse Hong Kongs håbløse, neoliberale mareridt. Nu er CIA-FBI-NGO-komplekset nødt til at beslutte, om de stopper eller reducerer de milliarder af dollars til den farvede revolution, der plager befolkningen i Hong Kong. De kunne gøre dette ved at demonstrere "overlegenhed" ved valg af vestlig stil. Vesten håber, at få Beijing til at sende People's Liberation Army (PLA) soldater, for at dæmme op for volden og kaoset i Hong Kong, for at få en anden propaganda-løgn a la Tiananmen, som man kan dæmonisere og slå Kina med i de næste 30 år - og det vil helt klart ikke ske. Med valgene på de lavere niveauer og intet andet at vise frem end en by, de har ødelagt, kan vesten erklære sejr og tage et hvil, indtil de forbereder runde tre.

Glem ikke, at Hong Kong under Et Land-To Systemer stadig er et britisk helvede for de 99%. Guvernøren Carrie Lam og hele hendes familie er velhavende britiske borgere. Det meste af den højtstående regeringsadministration er bemandet af briter. HK-retssystemet er fuld af udenlandske dommere. Langt de fleste af bankerne er udenlandsk ejet, uden at glemme territoriets oligarkiske 10-familieejere. De fleste, hvis ikke alle, har et indgroet had mod kommunisme og socialisme, og derfor også Kina.

Torben Lindegaard

@Andrea Dragsdahl

Partidiktaturet vil nok vide at tage hævn.

Der er masser af eksempler herpå fra det gamle Østeuropa.

Personerne på billedet bliver uden tvivl identificeret.
Herefter kan repressalierne begynde - studieplads eller job kan forsvinde ....

"De fleste, hvis ikke alle, har et indgroet had mod kommunisme og socialisme, og derfor også Kina."

Så du hylder militærdiktatur hvor man skyder og fængsler modstandere. Velbekomme!

Leif Jacobsens udlægning af valgresultatet er åbenbart, at et flertal af de, der stemte, af utilfredshed med den øjeblikkelige tilstand i det neoliberale britiske helvede i Hong Kong under den velhavende britiske statsborger Carrie Lams ledelse og domineret af et kapitalistisk ologarki og en britisk elite har stemt imod Lam og de Beijing-støttende LegCo repræsentanter og dermed imod det autentisk socialistiske/kommunistiske Kina - og for "den farvede revolution der plager befolkningen i Hong Kong" og har ødelagt byen. Enhver må selv bedømme troværdigheden af dét.

Leif Jacobsens indlæg er vist i høj grad hentet fra "China Rising - Radio Sinoland":
https://chinarising.puntopress.com/2019/11/28/hong-kong-ensnared-in-the-...

(det er bare et spørgsmål om at indsætte tekst i google translate til engelsk, og så søge på google derefter).
Jvf. fx.
"Never forget that under its One Country-Two Systems, Hong Kong is still a British hellhole for the 99%. The governor, Carrie Lam and all her family are well-to-do UK citizens. Much of the high-level government administration is staffed by Brits. The HK court system is full of foreign judges. The vast majority of the banks are foreign owned, without forgetting the territory’s 10-family, oligarchic owners. As you can imagine, most, if not all them have a visceral hatred of communism and socialism, and therefore China as well."

Han burde vel egentlig henvise til sin kilde, når den bruges så grundigt.