Læsetid: 3 min.

Endnu et oprør spirer i Colombia: »Nu er garnet strammet så meget, at man næsten ikke kan få luft«

Torsdag var 170.000 politi- og sikkerhedsfolk på gaden i Colombia for at mandsopdække de mere end 200.000 borgere, der protesterede over social ulighed, økonomiske reformer og præsidentens manglende vilje til at implementere fredsaftale med FARC
På sociale medier har colombianere beskrevet, hvorfor de går på gaden. Nogle protesterer mod præsidentens skeptiske linje over for fredsaftalen med guerillabevægelsen FARC, andre protesterer for deres børn og børnebørns fremtid og andre for mindre politivold.

På sociale medier har colombianere beskrevet, hvorfor de går på gaden. Nogle protesterer mod præsidentens skeptiske linje over for fredsaftalen med guerillabevægelsen FARC, andre protesterer for deres børn og børnebørns fremtid og andre for mindre politivold.

Andres Pantoja / SOPA Images

23. november 2019

Et socialt oprør er i gang i Sydamerika, hvor borgere i titusindvis går på gaderne i massive protester over økonomiske trængsler og stramninger. Den seneste tid har været præget af oprør i lande som Chile, Ecuador og Bolivia, og torsdag kom protesterne til mere end 500 byer i Colombia.

»De seneste måneder, hvor der er blevet slået meget hårdt ned på ledere af sociale bevægelser og oprindelige folks grupper, er utilfredsheden vokset. Præsident Iván Duque Márquez’ svar har været at stille op med mere militær, men lokalt siger man, at man ikke har brug mere militær: Man har brug for at gennemføre fredsaftalen og for sociale investeringer,« siger seniorforsker ved DIIS Helle Munk Ravnborg.

På sociale medier har colombianere beskrevet, hvorfor de går på gaden. Nogle protesterer mod præsidentens skeptiske linje over for fredsaftalen med guerillabevægelsen FARC, andre protesterer for deres børn og børnebørns fremtid og andre for mindre politivold.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

jan henrik wegener

Måske er det sådan at de ellers ikke altid elskede medier, elektroniske platforme og andre kommunikationskanaler har givet de der er utilfredse rundt om i verden nye, meget forbedrede muligheder for at blive hørt og få gennemslagskraft.
Er det et spørgsmål om tid før forskellige "utilfredse" rundt om i verden agerer mere samtidigt, men også mod noget fælles, hvad det så måtte blive?