Læsetid: 8 min.

Hongkongs protestbevægelse er en velsmurt designmaskine

Hver gang en demonstration finder sted i Hongkong, er den centrum for en større visuel kampagne. En kerne bestående af 200 frivillige designere suppleret af 5.000 idéudviklere masseproducerer hver uge protestkunst, politisk satire og grafisk design skabt til at fremme bevægelsens sag med symbolik og fængende illustrationer
Hver gang en demonstration finder sted i Hongkong, er den centrum for en større visuel kampagne. En kerne bestående af 200 frivillige designere suppleret af 5.000 idéudviklere masseproducerer hver uge protestkunst, politisk satire og grafisk design skabt til at fremme bevægelsens sag med symbolik og fængende illustrationer

Badiucao

5. november 2019

Efter fem måneder med protester og ugentlige sammenstød mellem politi og demonstranter i Hongkong skal der en del til for at overraske. Rollerne og rutinerne er ligesom forhandlet på plads. Alligevel sker det med jævne mellemrum, at en episode finder sted, der får en til at spærre øjnene op.

Forleden gjaldt det et flyvespark. Udført i formfuldendt kungfu-stil i fuld fart, som man kender det fra filmens univers, men som må siges at være en vovet – eller decideret kikset – manøvre i den virkelige verden.

Dramaet udspillede sig i bydelen Mong Kok, hvor et vidne med rystende, håndholdt kamera dokumenterede en typisk scene, hvor en urobetjent havde fået fat i en af de maskerede demonstranter, der forsøgte at vriste sig fri for at undgå at blive anholdt. Undsætningen kom flyvende ind fra venstre side af skærmbilledet. Sparket ramte betjenten øverst på brystet og sendte ham bagover.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • Kristian Nielsen
Alvin Jensen og Kristian Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu