Læsetid: 5 min.

Liberaldemokraterne afviser Labour-alliance, der kan sikre en ny folkeafstemning om EU

Liberaldemokraternes leder, Jo Swinson, vil ikke trække partiets kandidater fra valgkredse, selv hvis det kan forhindre konservativ sejr. Hun går til valg på at blive premierminister
Den ambitiøse Jo Swinson (t.h.) har bekendtgjort, at hun går efter premierministerposten. Men så skal der altså væsentligt flere stemmer til, end dem hun p.t. ser ud til få.

Den ambitiøse Jo Swinson (t.h.) har bekendtgjort, at hun går efter premierministerposten. Men så skal der altså væsentligt flere stemmer til, end dem hun p.t. ser ud til få.

Daniel Leal-Olivas

18. november 2019

Informations korrespondent, Jakob Illeborg, bor lige på grænsen mellem to valgkredse, der traditionelt er konservative højborge. The Royal Borough of Kensington and Chelsea er, som navnet antyder, hjemsted for nogle af Storbritanniens rigeste.

Statistik fra The Office of National Statistics viser, at gennemsnitsindkomsten i Kensington i 2017 var 158.000 pund (ca. 1,4 millioner kroner), hvilket er det højeste i landet. Kensington-kredsen støder op til valgkredsen The City of London and Westminster, der indtager andenpladsen på indkomstbarometeret.

Traditionelt ville de velbjærgede borgere, der bor her stemme med pengepungen og sikre to konservative mandater ved valget til december. Men britisk politik er i hastig forandring.

I 2017 skabte det international opmærksomhed, da Labours Emma Dent-Coad vandt valget i Kensington and Chelsea ved at slå den konservative kandidat, Victoria Berwick, med bare 20 stemmer. Kensington var helt uhørt faldet til de røde – og Labour vandt et af de afgørende marginalmandater, der gjorde at Theresa May ikke fik sit ventede flertal i parlamentet.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jesper Eskelund
  • Torben K L Jensen
Jesper Eskelund og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer