Læsetid: 5 min.

Manden med de store Brexit-drømme står i vejen for farvel til EU

Brexit-partiet udgiver ikke som de andre britiske partier et valgmanifest. I stedet lover man en kontrakt med vælgerne. En sådan kontrakt er der også god brug for, efter at Nigel Farage pludselig har trukket halvdelen af partiets opstillede kandidater
Nigel Farage stod for valgkampens til dato største begivenhed, da han tirsdag bekendtgjorde, at Brexit-partiet vælger ikke at opstille kandidater i alle de 317 valgkredse, hvor der nu er valgt en konservativ parlamentariker.

Nigel Farage stod for valgkampens til dato største begivenhed, da han tirsdag bekendtgjorde, at Brexit-partiet vælger ikke at opstille kandidater i alle de 317 valgkredse, hvor der nu er valgt en konservativ parlamentariker.

Scott Heppell

13. november 2019

LONDON – Nigel Farage stod for valgkampens til dato største begivenhed, da han tirsdag bekendtgjorde, at Brexit-partiet vælger ikke at opstille kandidater i alle de 317 valgkredse, hvor der nu er valgt en konservativ parlamentariker.

»Vi gør dette for at forhindre en ny folkeafstemning om medlemskabet af EU. Det er for mig den vigtigste dagsorden, og på sin vis er vi nu i en Leave-alliance. Vi har bare erklæret denne alliance unilateralt. Vi har besluttet at sætte fædreland før parti og at bruge kræfterne på at bekæmpe Labour,« sagde Nigel Farage fra talerstolen i Hartlepool tirsdag eftermiddag.

Det var en bombe i valgkampen. Ugen før havde han udtalt, at Brexit-partiet havde 600 kandidater klar, og at man ville kæmpe for hvert eneste sæde landet rundt.

Det britiske pund steg på få minutter betragteligt, fordi den umiddelbare analyse af Farages udmelding tirsdag var, at vejen mod en konservativ flertalsregering hermed var blevet betragteligt lettere.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jesper Eskelund
  • Poul Erik Riis
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Oluf Husted
Jesper Eskelund, Poul Erik Riis, Bjarne Bisgaard Jensen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu