Læsetid: 5 min.

Michael Bloomberg – endnu en aldrende milliardær – melder sig i USA’s valgkamp

Den tidligere New York-borgmester, den 77-årige finansmediefyrste Michael Bloomberg, satser millioner på en sen indtræden i demokraternes primærvalg. Hans chancer er små
Den 77-årige tidligere New York-borgmester, mangemilliardæren og finansmediefyrsten Michael Bloomberg, har meldt sig i kampen om at blive opstillet som Det Demokratiske Partis præsidentkandidat

Den 77-årige tidligere New York-borgmester, mangemilliardæren og finansmediefyrsten Michael Bloomberg, har meldt sig i kampen om at blive opstillet som Det Demokratiske Partis præsidentkandidat

Christophe Petit-Tesson/Ritzau Foto

26. november 2019

I marts sagde han, at han ikke ville. Men her i weekenden ville han alligevel godt. Den 77-årige tidligere New York-borgmester, mangemilliardæren og finansmediefyrsten Michael Bloomberg, har meldt sig i kampen om at blive opstillet som Det Demokratiske Partis præsidentkandidat.

Hvad har fået Bloomberg til at ombestemme sig? Hans kampagne har givet forklaringen, at feltet af hidtidige kandidater op mod de demokratiske primærvalg til foråret »ikke har været i en god position« til at slå republikanernes sandsynlige kandidat, nuværende præsident Donald Trump.

En sådan forklaring er der ikke umiddelbart belæg for i opinionsundersøgelser af demokratiske vælgeres vurdering af det hidtidige kandidatfelt. De har tværtimod udtrykt bekymring over, at kandidatantallet – små 20 stk. håbefulde – er for uoverskueligt.

I Bloombergs sene indtræden på scenen skal man snarere læse, at han med sine egne – omfattende – vælgerundersøgelser har konstateret, hvorledes tilslutningen til demokraternes traditionelle og midtsøgende kandidat, tidligere vicepræsident Joe Biden, har været vigende.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Præsidentvalg til salg! Yeehaww..

Det amerikanske demokrati reduceret til intet mindre end en parodi. Et rigmandsskænderi på live tv.

Flemming Berger, Torben K L Jensen og Torben Arendal anbefalede denne kommentar

Tom - ja; men han kan dæleme trolle Trump. Og alt, hvad der kan sende den orange baby tættere på et hjerteslag er ...(det må jeg så nok ikke sige)

Marionetdukken Ronald Reagan viste vejen til det "moderne" iscenesat af USA's rigeste ene procent. En sand skuespiller udviste sit talent. Og alle hoppede på den.