Læsetid: 5 min.

Milliardløfter og bemærkelsesværdige karrierestop skyder det britiske valg i gang

Labours brandrøde plan, der skal forvandle samfundet for altid, blev præsenteret torsdag. Men blev til dels overskygget af uro i egne rækker. Ikke mindst nyheden om, at Labours Corbyn-kritiske næstformand med øjeblikkelig virkning forlader politik
Labour-lederen Jeremy Corbyn ved sin valgbus, da partiets valgkampagne torsdag blev skudt i gang i Liverpool med offentliggørelsen af Labours ambitiøse plan for en gigantisk omstilling af britisk økonomi.

Labour-lederen Jeremy Corbyn ved sin valgbus, da partiets valgkampagne torsdag blev skudt i gang i Liverpool med offentliggørelsen af Labours ambitiøse plan for en gigantisk omstilling af britisk økonomi.

Jacob King/Ritzau Scanpix

8. november 2019

Den britiske valgkamp er begyndt mindst lige så kaotisk som forventet. Torsdag startede valgkampen officielt, men allerede inden startskuddet havde lydt, var der ugler i mosen på begge politiske fløje.

Først forargede og fornærmede den konservative minister Jacob Rees-Mogg mange ved at lade forstå, at de 72 ofre for Grenfell-branden i London i 2017 burde have skyndt sig ud af det brændende hus. Efterfølgende måtte ministeren for Wales, Alun Cairns, forlade sin ministerpost, fordi han muligvis er vidende om, at en medarbejder bevidst har saboteret en voldtægtsretssag.

Ikke just en drømmestart for premierminister Boris Johnson, men den formåede Labour at trumfe.

Labours næstformand, Tom Watson – den sidste tilbageværende midtsøgende toppolitiker i Jeremy Corbyns parti – bekendtgjorde, at han trækker sig fra sin post og fra Labour med øjeblikkelig virkning.

»Nu er det rigtige tidspunkt for mig til at forlade min plads i Underhuset og begynde et nyt liv. Beslutningen er personligt og ikke politisk motiveret,« skrev Tom Watson i et brev til Jeremy Corbyn.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu