Læsetid: 7 min.

Nixons tidligere taleskriver: »Vi er blevet traumatiseret af tre år med Trump og hans opførsel«

Donald Trump regerer ikke landet. Jeg ville ikke kalde dette her for en regering. Det hele flyder. Der er ingen strategi. Alle hans beslutninger bliver taget impulsivt, siger David Gergen, der er tidligere rådgiver for flere tidligere amerikanske præsidenter

Donald Trump regerer ikke landet. Jeg ville ikke kalde dette her for en regering. Det hele flyder. Der er ingen strategi. Alle hans beslutninger bliver taget impulsivt, siger David Gergen, der er tidligere rådgiver for flere tidligere amerikanske præsidenter

James Leynse/Corbis

12. november 2019

Nixons tidligere taleskribent, David Gergen, sætter i et interview sagen mod Donald Trump i et historisk perspektiv. Under Watergate-skandalen frygtede mange, at en irrationel Nixon ville gøre noget drastisk. Samme frygt mærkes ikke i dag med Trump.

Information: Det amerikanske folk var traumatiseret af Watergate-skandalen og rigsretsprocessen mod præsident Richard Nixon. Det bemærkede jeg selv, da jeg rejste til USA første gang en uge efter Nixons tilbagetræden i august 1974. Hvad er din forklaring på, at landet derimod ikke blev traumatiseret af rigsretsprocessen mod Bill Clinton, og heller ikke er det denne gang mod Donald Trump?

David Gergen: »Den store forskel er, at Nixon var anklaget for kriminelle handlinger, mens Clinton havde begået mened om et seksuelt forhold. De fleste amerikanerne mente, at Nixons forbrydelser var langt mere chokerende og en større trussel mod republikken end Clintons løgnehistorie.«

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jesper Eskelund
Jesper Eskelund anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Det hedonistiske USA blev grundlagt af afstandtagen til Nixon og Vietnamkrigen, ganske gennemgribende.
USA som fremtidens bastion blev ødelagt af voldelige udskejelser og demokratiets fallit.
Teenagere bombede sig frem og blev radikaliserede, mor og far blev tragiske vatnisser.

Siden kom Reagan og Thatcher.
And the revolution ended.