Læsetid: 1 min.

Politiet i Hongkong omringer barrikaderet universitet

I Hongkong omringede politiet et universitet, hvor demonstranter har barrikaderet sig, og annoncerede at alle på campus med undtagelse af journalister ville blive anholdt.
En politibetjent blev i weekendens løb skudt i benet med en pil under gadekampe i Hongkong.

En politibetjent blev i weekendens løb skudt i benet med en pil under gadekampe i Hongkong.

Anthony Wallace

18. november 2019

Politiet i Hongkong omringede søndag et universitet, hvor demonstranter i dagevis har barrikaderet sig. I timevis anvendte politiet tåregas og forsøgte senere at trænge igennem barrikaderne med et pansret køretøj, men blev mødt af en regn af molotovcocktails og måtte vende om.

En politibetjent blev under urolighederne ramt i benet af en pil, mens videooptagelser viste, hvordan demonstranter på en balkon affyrede brosten med en kraftig slynge. Ved aftenstid stillede politiet et ultimatum om at forlade stedet inden klokken 22 lokal tid.

Flere hundrede valgte at blive. En time senere skærpede politiet tonen og annoncerede, at alle på campus med undtagelse af journalister ville blive anholdt.

Fem større universiteter har på det seneste været centrum for de omfattende protester i byen, der har stået på siden juni. Hong Kong Polytechnic University, hvor de dramatiske scener søndag udspillede sig, ligger i Kowloon-distriktet over for hovedøen.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu