Note
Læsetid: 1 min.

Politiet i Hongkong omringer barrikaderet universitet

I Hongkong omringede politiet et universitet, hvor demonstranter har barrikaderet sig, og annoncerede at alle på campus med undtagelse af journalister ville blive anholdt.
En politibetjent blev i weekendens løb skudt i benet med en pil under gadekampe i Hongkong.

En politibetjent blev i weekendens løb skudt i benet med en pil under gadekampe i Hongkong.

Anthony Wallace

Udland
18. november 2019

Politiet i Hongkong omringede søndag et universitet, hvor demonstranter i dagevis har barrikaderet sig. I timevis anvendte politiet tåregas og forsøgte senere at trænge igennem barrikaderne med et pansret køretøj, men blev mødt af en regn af molotovcocktails og måtte vende om.

En politibetjent blev under urolighederne ramt i benet af en pil, mens videooptagelser viste, hvordan demonstranter på en balkon affyrede brosten med en kraftig slynge. Ved aftenstid stillede politiet et ultimatum om at forlade stedet inden klokken 22 lokal tid.

Flere hundrede valgte at blive. En time senere skærpede politiet tonen og annoncerede, at alle på campus med undtagelse af journalister ville blive anholdt.

Fem større universiteter har på det seneste været centrum for de omfattende protester i byen, der har stået på siden juni. Hong Kong Polytechnic University, hvor de dramatiske scener søndag udspillede sig, ligger i Kowloon-distriktet over for hovedøen.

Ud over at spærre indgangene til universitetet har demonstranterne blokeret en af de få tunneler, der forbinder fastlandet med Hongkongøen. Universitetets beliggenhed og indretning har gjort det nemt at forsvare, men også svært at slippe væk fra.

»Jeg er på PolyU. Det er ikke fordi, vi ikke gerne vil væk. Vi er fanget. Vi er belejret. Alle udgange er lukket. Nu er det alt eller intet. Jeg kan ikke tænke, jeg kan ikke finde ord. Befri Hongkong – vor tids revolution,« lød det ved 22-tiden på Twitter fra en demonstrant på campus.

Flere andre steder i byen begyndte demonstranter i løbet af aftenen at spærre veje og samles for at trække politistyrker væk fra universitetet. Ved redaktionens afslutning havde politiet endnu ikke gjort alvor af truslen om at storme universitetet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her