Læsetid: 4 min.

Roen er genoprettet i Iran – men hvor længe? Præstestyret er nemlig presset

De omfattende og hidtil sociale protester i Iran viser, at præstestyret er presset, men indtil videre fastholdes kontrollen med indsættelse af brutale sikkerhedsstyrker
Mandag sendte præstestyret sine tilhængere på gaderne i forsøget på at eksponere opbakning til Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, og hans version af lov og orden.

Mandag sendte præstestyret sine tilhængere på gaderne i forsøget på at eksponere opbakning til Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, og hans version af lov og orden.

ATTA KENARE

27. november 2019

De sociale uroligheder, der i de forløbne uger har rystet Iran, synes at være om ikke overstået, så i hvert fald under kontrol. Og mandag sendte præstestyret sine tilhængere på gaderne i forsøget på at eksponere opbakning til Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, og hans version af lov og orden.

Ligeledes mandag offentliggjorde det iranske indenrigsministerium, der varetager intern sikkerhed, at urolighederne har kostet 218 dræbte, tusinder af sårede, mens 4.523 personer er blevet anholdt. Tallene er indberettet fra Irans provinsguvernører og kan meget vel være højere.

Protesterne, antændt af en uventet og brat stigning i benzinpriserne, betegnes af myndighederne som »hidtil usete«, og en general i Revolutionsgarden sagde mandag i en tale til de udkommanderede sympatidemonstranter, at »krigen, der har raset i vores gader, er en del af et internationalt komplot«.

Den fremstilling er ingen nyhed, men genanvendes hver gang styret er presset og bestrides af stort set alle neutrale iagttagere.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anders Graae
  • David Zennaro
Anders Graae og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer