Læsetid: 6 min.

Syrisk lejesoldat: »Tyrkerne flytter rundt på os som skakbrikker«

Først var de revolutionære, så blev de en oppositionel hær. Kurderne kalder dem terrorister, Islamisk Stat kaldte dem vantro, mens tyrkerne kalder dem for Syriens Nationale Hær. Information har mødt nogle af Tyrkiets syriske lejesoldater
Syriens Nationale Hær blev skabt, da Tyrkiet samlede og reorganiserede de resterende hærgrupper fra oprørshæren Den Frie Syriske Hær. I dag kæmper soldaterne på Tyrkiets side.

Syriens Nationale Hær blev skabt, da Tyrkiet samlede og reorganiserede de resterende hærgrupper fra oprørshæren Den Frie Syriske Hær. I dag kæmper soldaterne på Tyrkiets side.

Anas Alkharboutli/Ritzau Scanpix

12. november 2019

I de første dage i oktober var Amer Aboulha og hans venner i fuld gang med at rense og klargøre deres skydevåben. De havde også lige fået udleveret ny ammunition, nye militæruniformer og adskillige kartoner cigaretter. Således var de rustet til at deltage i de forestående blodige slag.

Om armen bar de alle bind med det samme flag på – en grøn, hvid, og sort vandret stribe med tre røde stjerner i midterfeltet: banneret for Syriens revolution imod Assad-regimet – hvis syriske nationalflag er rødt, hvidt og sort med to grønne stjerner – som begyndte i 2011.

Men i dag kalder de sig ikke længere for revolutionærer. At kæmpe imod Assad-regimet vil de ikke længere. Tidligere hed de Den Frie Syriske Hær, men siden starten af 2018 har de kaldt sig Syriens Nationale Hær. Nu er de indsat af Tyrkiet som lejesoldater i den tyrkiske militære offensiv imod kurderne i Nordøstsyrien.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hanne Utoft
  • Erik Karlsen
  • Per Klüver
  • Eva Schwanenflügel
Hanne Utoft, Erik Karlsen, Per Klüver og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu