Læsetid: 4 min.

To retskafne diplomater med lang tids tro tjeneste vil vidne på tv mod deres præsident

Rigsretsprocessen går onsdag ind i en ny fase med tv-transmitterede høringer af de angiveligt mest troværdige vidner. Præsident Trump er beskyldt for at have afpresset Ukraines præsident med henblik på at skade sin politiske rival Joe Biden i næste års valgkamp
USA’s ambassadør i Ukraine, William Taylor, vil være den første til at vidne mod Donald Trump, når tv-høringerne begynder onsdag.

USA’s ambassadør i Ukraine, William Taylor, vil være den første til at vidne mod Donald Trump, når tv-høringerne begynder onsdag.

Anna Moneymaker

13. november 2019

BOSTON - Præsident Donald Trump og republikanske politikere vil onsdag i en høring i Kongressen blive konfronteret med en af demokraternes mest troværdige vidner i rigsretsprocessen – USA’s ambassadør i Ukraine, William Taylor.

Taylor er det første vidne i de tv-transmitterede høringer, der vil vare indtil slutningen af næste uge. Senere onsdag vil assisterende viceudenrigsminister for Europa, George Kent, sætte sig foran tv-kameraerne.

De amerikanske diplomater er blevet sat i en ekstraordinær situation. Demokraterne har stævnet dem til at vidne mod præsidenten, og de møder frem, selv om Udenrigsministeriet har instrueret dem i at holde sig væk. Presset på dem er ubønhørligt. De må selv betale for advokatbistand.

»Jeg ved ikke, hvordan mine chefer i Udenrigsministeriet vil reagere, men jeg følte ikke, jeg kunne sidde en stævning fra Kongressen overhørig,« sagde George Kent i en lukket høring for nogle uger siden.

Kent, der altid møder op på arbejde i jakkesæt og med butterfly, tilføjede i en bitter tone:

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Søren Veje
  • Anker Heegaard
Søren Veje og Anker Heegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvordan kan man skrive en sådan overskrift “to retskaffende . .”? Det er et synspunkt og ikke fakta. Hvem har afgjort at de er retskaffende?