Læsetid: 3 min.

»Tv-høringer vil åbenbare Trumps mange løgne for hele USA«

Det var primært de tv-transmitterede høringer i Kongressen i 1973, der bragte Nixon til fald, siger den tidligere præsidentrådgiver og CNN-kommentator David Gergen
Præsident Donald Trump løber en betydelig risiko for, at tv-høringerne i rigsretsprocessen mod ham, der starter onsdag i Repræsentanternes Hus, vil åbenbare hans »mangfoldige løgne« om Ukraine-affæren for hele Amerika.

Præsident Donald Trump løber en betydelig risiko for, at tv-høringerne i rigsretsprocessen mod ham, der starter onsdag i Repræsentanternes Hus, vil åbenbare hans »mangfoldige løgne« om Ukraine-affæren for hele Amerika.

Brendan Smialowski

12. november 2019

BOSTON – Præsident Donald Trump løber en betydelig risiko for, at tv-høringerne i rigsretsprocessen mod ham, der starter onsdag i Repræsentanternes Hus, vil åbenbare hans »mangfoldige løgne« om Ukraine-affæren for hele Amerika.

Det mener David Gergen, der har været rådgiver for fire amerikanske præsidenter og i dag er CNN-kommentator og professor i politik og lederskab på Harvard University.

»Indtil nu har vi hørt Trump sige, at han ikke brugte et møde i Det Hvide Hus eller USA’s militærhjælp til at lægge pres på Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij, for at gå efter Biden-familien. Selv om det faktisk fremgår af referatet af telefonsamtalen mellem de to, er det endnu ikke gået op for offentligheden. Men det vil på dramatisk vis blive tydeliggjort under tv-høringerne,« siger Gergen i et interview i hans kontor på Harvards Kennedy School of Government i Cambridge.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Men Trump er ligeglad.
Hans base er genialt stabil.
Han har aldrig haft en hælspore
eller et underhylende sjovt øjeblik
uden vi fik et show time
Sådan er han ikke har været
Svaret på din mail

om drømme endnu
Virginia var det ikke
Muligt at fratage andre
Præsidentembedet.

Bjørn Pedersen

"Det mener David Gergen, der har været rådgiver for fire amerikanske præsidenter og i dag er CNN-kommentator og professor i politik og lederskab på Harvard University."...

Lad mig som svar citere fra en historie om teksten på en vis t-shirt:

"OK, Boomer".

Dette er ikke en tidsalder hvor TV samler det amerikanske folk, men en tidsalder hvor de samles om DERES sandheder på DERES TV stationer, hvor DERES nyhedsoplæsere fortæller dem hvem DERES fjender er og hvad FJENDEN tror på og hvad du selv skal tro for ikke at være eller hjælpe fjenden. Hvis nogen prøver at få "VORES præsident" til at se dårlig ud, er det en konspiration begået af jøder/marxister eller racister (alt efter hvilken lejr man ser sig selv som hørende til).

Martin Burcharth, prøv at dykke ned i online-dybet, hvor de højreorienterede amerikanere der spreder historier om "The Deep State" findes. Ikke at du behøver grave så dybt. Det vrimler med dem på YouTube og andre videosites.

Jaan Kilbouy, Johanna Haas, David Breuer, Martin Rønnow Klarlund, Ole Frank, Karsten Lundsby, Torben Bruhn Andersen og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar

Uanset hvad Trump vælgere får at se, så frikender de Trump. Hans vælgerbase er lagt mere stabil end Frikadellepartiets. I mange år troede man også, at DF-vælgere ikke evnede at sige fra, men det gjorde de så alligevel - da pamperiet og magtbegæret blev for tydeligt.

Johanna Haas, David Breuer, Martin Rønnow Klarlund, Ole Frank og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar