Læsetid: 3 min.

Efter tv-stations klimastunt: De konservative føler sig »frosset ude«

Den globale opvarmning har ikke fyldt meget i den britiske valgkamp indtil nu. Men det blev der lavet om på, da Boris Johnson blev erstattet af en smeltende isskulptur på landsdækkende tv
Mens resten af partilederne torsdag aften diskuterede grøn omstilling og klimakamp på Channel 4, stod premierminister Boris Johnsons plads tom. I hans sted smeltede en skulptur forestillende verden bygget i is for øjnene af de britiske seere.

Mens resten af partilederne torsdag aften diskuterede grøn omstilling og klimakamp på Channel 4, stod premierminister Boris Johnsons plads tom. I hans sted smeltede en skulptur forestillende verden bygget i is for øjnene af de britiske seere.

Kirsty Wigglesworth

30. november 2019

LONDON – Mens resten af partilederne torsdag aften diskuterede grøn omstilling og klimakamp på Channel 4, stod premierminister Boris Johnsons plads tom. I hans sted smeltede en skulptur forestillende kloden bygget i is for øjnene af de britiske seere.

Channel 4’s effektfulde stunt, som var tv-stationens reaktion på, at Boris Johnson udeblev fra partilederrunden, har trukket avisforsider over hele Storbritannien.

»Frosset ude,« lød overskriften i fredagens The Sun.

The Daily Telegraph viste en video af tidligere vicepremierminister Michael Goves ankomst til Channel 4’s studie, hvor han talte med en repræsentant for tv-stationen. Denne spurgte Michael Gove, om Boris Johnson ikke kom?

»Nej, han er desværre blevet forhindret. Men jeg ville stille op i stedet i min kapacitet af tidligere miljøminister,« svarede Michael Gove.

Den ansatte på Channel 4 gik derefter ind for at høre, om det var acceptabelt. Svaret var nej, og debatten fandt efterfølgende sted uden konservativ deltagelse.

De konservative er, siger de selv, rasende og beskylder Channel 4 for urent trav:

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • ingemaje lange
  • Olaf Tehrani
  • Lise Lotte Rahbek
Eva Schwanenflügel, ingemaje lange, Olaf Tehrani og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Fejhed overfor videnskabelige kendsgerninger der er åben overfor anden videnskabelig funderet kritik. Et forhold som er visse blå demokratisk valgte ledere kendemærke. Feje reaktionære skvat.

Hans Larsen, Gert Romme, Lars F. Jensen, Eva Schwanenflügel, Maia Aarskov og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Christian De Thurah

Ja, men sagen har nu også en anden side, nemlig mediernes - og vel især de elektroniskes - tiltagende storhedsvanvid. Selvfølgelig skal medierne gå kritisk til politikerne (alle politikerne), men derfra og til at tro, at man kan hundse rundt med parlamentarikere og ministre og få dem til at komme rendende, så snart man fløjter, er der alligevel et stykke vej. At nogle af dem rent faktisk render efter medierne, bekræfter så kun disse i deres selvovervurdering.
Vi kender også den arrogante facon fra det hjemlige mediebillede.

@Christian De Thurah

Der er bestemt eksempler på tvivlsom opførsel af medierne fx. her det stunt som Michael Gove forsøgte ved at møde og kræve adgang. Det skulle end ikke være omtalt og slet ikke bragt.

Men at Boris - prime minister og partileder for det største parti - ikke vil møde til en landsdækkende debat med alle de andre partieres partiledere på en public service tv-kanal om et vigtigt emne, det er ikke at blive hundset med, men at unddrage sig en vigtig del af et demokrati.

Lars :)