Læsetid: 5 min.

Tysk politolog: Frygten regerer i SPD. Derfor vælger partiet at hænge i ’Muttis’ skørter

Lørdag afsløres den nye lederduo i socialdemokratiske SPD. Hvis rebellerne vinder og sprænger Merkels regering, er et splittet og demoraliseret socialdemokrati komplet chanceløst i den kommende tyske valgkamp, mener politolog og venstrefløjsekspert Albrecht von Lucke
De to SPD-kandidatpar i formandsdebat. Til venstre er det Klara Geywitz og Olaf Scholz.

De to SPD-kandidatpar i formandsdebat. Til venstre er det Klara Geywitz og Olaf Scholz.

Felipe Trueba

30. november 2019

»Alle mod Scholz.«

Sådan lød slagordet for bare få uger siden, da der stadig var seks hold tilbage i parløbet om at blive den ny lederduo i det socialdemokratiske SPD.

Den tyske finansminister, Olaf Scholz, og den næsten ukendte Klara Geywitz var nemlig den eneste duo, der ønskede at fortsætte regeringskoalitionen med Merkels CDU/CSU og dermed holde ’Mutti’ i sædet som kansler frem til det regulære valg i 2021. Alle andre ville ud.

Men efter et castingshow med hele 23 regionalkonferencer vandt Scholz og Geywitz med beskedne 22 procent af de 425.000 SPD-medlemmers stemmer – lige foran duoen Norbert Walter-Borjans og Saskia Esken, der fik 21 procent. Lørdag aften offentliggøres resultatet af finaleafstemningen.

Hunderæd

Det store castingshow skulle sætte fut i Europas ældste parti, der befinder sig på randen af nedsmeltning efter to år med ledelseskaos, elendige delstatsvalg og omkring 14 procent af stemmerne i meningsmålingerne.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu