Læsetid: 4 min.

I Tyskland hungrer De Grønne efter regeringsmagt – og kanslerposten

Vi skal holde op med at lege borgerbevægelse og gå efter magten, lød det selvbevidst fra De Grønnes lederduo, da de i weekenden blev genvalgt med rekordopbakning. Spørgsmålet om en grøn kanslerkandidat vil snart bryde ud
Både den 50-årige Robert Habeck og især hans makker i partiets lederduo, den 38-årige Annalena Baerbock, holdt passionerede kamptaler for at blive genvalgt som partiledere ved weekendens partidag i De Grønne. Og de blev begge genvalgt med henholdsvis sensationelle 97,1 procents opbakning til Baerbock og 90,4 procent til Habeck. Det er helt usædvanlige tal i miljøpartiet, der kender en del til fløjkrige og altid har haft et kritisk forhold til hierarkier – og deres egen ledelse.

Både den 50-årige Robert Habeck og især hans makker i partiets lederduo, den 38-årige Annalena Baerbock, holdt passionerede kamptaler for at blive genvalgt som partiledere ved weekendens partidag i De Grønne. Og de blev begge genvalgt med henholdsvis sensationelle 97,1 procents opbakning til Baerbock og 90,4 procent til Habeck. Det er helt usædvanlige tal i miljøpartiet, der kender en del til fløjkrige og altid har haft et kritisk forhold til hierarkier – og deres egen ledelse.

Leon Kuegeler

19. november 2019

»Vi er ikke længere en borgerbevægelse. Vi er en politisk kraft, hvis opgave er at forme samfundet. Vi er grundlagt til denne tid, og nu indløser vi vores opgave.«

Det var store og selvsikre ord, der var fremme ved weekendens partidag i De Grønne. Både den 50-årige Robert Habeck og især hans makker i partiets lederduo, den 38-årige Annalena Baerbock, holdt passionerede kamptaler for at blive genvalgt som partiledere.

Det kom de mildest talt i mål med. Baerbock blev genvalgt med sensationelle 97,1 procents opbakning, Robert Habeck med 90,4 procent. Det er helt usædvanlige tal i miljøpartiet, der kender en del til fløjkrige og altid har haft et kritisk forhold til hierarkier – og deres egen ledelse. Med andre ord: De Grønne er rasende tilfredse med deres to ledere.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben Lindegaard
Torben Lindegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu