Læsetid: 3 min.

USA forlader (måske) Paris-aftalen om et år. Men det afhænger af, hvem der vinder valget

Præsidentvalget i USA finder sted blot én dag før USA formelt udtræder af Parisaftalen. Derfor kan beslutningen laves om, afhængigt af hvem der bliver USA’s kommende præsident
USA’s præsident Trump mener, at Parisaftalen placerer en »urimelig økonomisk byrde« på USA’s skuldre, og at aftalen forringer USA’s konkurrenceforhold over for især Kina. Præsident Trump ønsker derfor ikke at være bundet af en fælles og global klimaaftale, der dikterer, hvem der gør hvad og hvor meget.

USA’s præsident Trump mener, at Parisaftalen placerer en »urimelig økonomisk byrde« på USA’s skuldre, og at aftalen forringer USA’s konkurrenceforhold over for især Kina. Præsident Trump ønsker derfor ikke at være bundet af en fælles og global klimaaftale, der dikterer, hvem der gør hvad og hvor meget.

Joyce N. Boghosian/Ritzau Scanpix

6. november 2019

Mandag tog USA’s præsident Donald Trump formelt det første skridt til at trække USA ud af Parisaftalen – og går alt, som præsident Trump ønsker det, er USA helt ude af Parisaftalen den 4. november 2020.

Klimaaftalen fra Paris, som stort set alle klodens politiske ledere vedtog ved FN-klimatopmødet i december 2015, har til formål at sikre, at alle verdens lande arbejder for at holde klodens gennemsnitlige temperaturstigning til maksimalt to grader celsius og så tæt på 1,5 gader som muligt.

USA’s præsident Trump mener imidlertid, at Parisaftalen placerer en »urimelig økonomisk byrde« på USA’s skuldre, og at aftalen forringer USA’s konkurrenceforhold over for især Kina. Præsident Trump ønsker derfor ikke at være bundet af en fælles og global klimaaftale, der dikterer, hvem der gør hvad og hvor meget. Trump mener, at de spørgsmål besvarer USA bedst selv uden at skulle skele til andre landes interesser og dagsordener.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Idioti af en helt ekstraordinær kaliber. Og det oven i købet mens ens egen baghave, bogstavelig talt, står i flammer.

Søren Knudsen, Carsten Munk, Niels Østergård, Nette Skov og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar