Læsetid: 8 min.

USA kan nå sine reduktionsmål i Parisaftalen, men kun hvis Trump taber valget i 2020

Mens USA’s klimapolitik er gået i stå under præsident Trump, har delstater, byer og koncerner besluttet at gøre noget konkret for klimaet. Sammen med et magtskifte i Det Hvide Hus i 2021 vil disse initiativer kunne bidrage til USA’s opfyldelse af reduktionsmålene i Parisaftalen, hedder det i en rapport planlagt til offentliggørelse under COP25-mødet i Madrid
Et fly forsøger at slukke en brand i Californien. Brændene kan være en af årsagerne til, at et flertal af amerikanerne nu ser klimaforandringerne som en alvorlig trussel.

Et fly forsøger at slukke en brand i Californien. Brændene kan være en af årsagerne til, at et flertal af amerikanerne nu ser klimaforandringerne som en alvorlig trussel.

Max Whittaker

4. december 2019

Indtil for nogle år siden var menneskeskabt klimaforandring et sjældent samtaleemne i Boston – en intellektuel hovedstad, der tæller flere forskere end nogen anden universitetsby i USA.

Det er ikke længere tilfældet.

Forleden fortalte chefen for ortopædisk afdeling på et hospital i Boston, at hans hustru er blevet så bekymret over deres to småbørns fremtid, at hun i ramme alvor taler om at flytte familien til en ø langt væk fra fastlandet.

»Vi er alle sammen grebet af panik over de rædselsscenarier for planeten, vi hører om. Min hustru taler endda om at blive bjerget af en ny Noahs Ark,« fortæller lægen. Han ønsker ikke at blive citeret.

Følelsen af panik over de dystre fremtidsudsigter har spredt sig til middagsselskaber på Harvard University, hvor landets præsident er blevet afløst som diskussionsemne af »klimanødstilstanden«, som formuleringen lød fra den demokratiske præsidentkandidat Tom Steyer i en tv-debat forleden.

Den udbredte bekymring begrænser sig ikke til elitekredse i amerikanske storbyer.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

jojo, nu var det jo en ortopædkirurg. Når den ortopædkirurgisk overlæge ringer til kardiologisk forvagt for at få hjælp til at læse et EKG, plejer mani først at sprøge om de har vendt det rigtigt. Hvis cpr.nr. står på hovedet, skal det lige vendes om ;-)

Hvad sker der her?
Konsekvenserne af denne her form for revision af historie er relativ seriøs - selv i forhold til "farlige" Trump. Han er væk om 5 år. Der er ekstrem meget læring fra de sidste 15 år i forhold til udledning af CO2, modellering, forståelse af huller i viden,...især er der læring fra fejlede projekter uafhængigt af hvem der foreslog dem.
Du er en skurk, hvis du sår tvivl om eller perspektiverer det datasæt væk, fordi du vil af med Trump. Og du er den største synder i forhold til rigtig fremskridt og reel nedbringning af CO2-udledning. Det samme gælder alle andre miljøtiltag der ikke er politisk drevne. Du rammer dem alle på deres troværdighed. Super grimt og kynisk.