Læsetid: 4 min.

I et 123 sider langt forsvarsskrift frikender republikanerne Trump

Rigsretsprocessen er »en organiseret kampagne, der har til hensigt at rive vores politiske system ned«, hævder republikanerne. Onsdag vil forfatningseksperter tage stilling til sagen mod USA’s præsident i en kongreshøring
Det kan ikke være rigtigt, lyder det i republikanernes forsvarsskrift, at en præsident skal afsættes, blot fordi nogle ikkevalgte bureaukrater »følte ubehag« ved at lytte til telefonsamtalen mellem Trump og Zelenskij.

Det kan ikke være rigtigt, lyder det i republikanernes forsvarsskrift, at en præsident skal afsættes, blot fordi nogle ikkevalgte bureaukrater »følte ubehag« ved at lytte til telefonsamtalen mellem Trump og Zelenskij.

Tom Brenner

4. december 2019

Rigsretsprocessen mod præsident Donald Trump er gået ind i en ny fase, mens han tirsdag og onsdag er i London for at fejre NATO’s 70-årsjubilæum med 28 andre stats- og regeringschefer.

Mandag offentliggjorde republikanerne et forsvarsskrift for Trump. Tirsdag aften skulle tre udvalg i Repræsentanternes Hus stemme om demokraternes rapport, der skal drage konklusioner om præsidentens angivelige magtmisbrug i Ukraine-sagen baseret på de seneste ugers vidneafhøringer.

Nye efterretninger, der er relevante for undersøgelsen, fortsætter med at slippe ud. Tirsdag sagde Ukraines tidligere viceudenrigsminister, Olena Zerkal, til The New York Times, at regeringen i Kijev allerede i slutningen af juli var bekendt med Trumps indstilling af militærhjælp på 381 millioner dollar.

Trump-regeringen hævder, at Ukraine først blev bekendt med indstillingen i slutningen af august.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Johnny Christiansen
  • Alvin Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Anker Heegaard
Johnny Christiansen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel og Anker Heegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Ifølge bilreklamerne kører vi alene om morgenen gennem en mennesketom by eller i et bjerglandskab som de eneste rejsende, ingen modkørende (måske bortset fra en køn pige) - og slet ingen myldretrafik.