Læsetid: 4 min.

Briterne kan fratage Boris Johnson magten ved at stemme taktisk den 12. december

Med kun tre dage til det, der er blevet kaldt Storbritanniens vigtigste og mest uforudsigelige valg, danner der sig et klart billede af magtforholdet partierne imellem. Alt er ikke tabt for Corbyn & Co
De konservative har holdt en klar føring valgkampen igennem, og det er formodentlig ikke længere et spørgsmål, om de bliver det største parti i det nye parlament – det gør de. Spørgsmålet er, om Boris Johnson får det flertalsmandat, han gik til valg på at opnå, og som er nødvendigt for at kunne gennemtvinge en hurtig skilsmisseaftale med EU.

De konservative har holdt en klar føring valgkampen igennem, og det er formodentlig ikke længere et spørgsmål, om de bliver det største parti i det nye parlament – det gør de. Spørgsmålet er, om Boris Johnson får det flertalsmandat, han gik til valg på at opnå, og som er nødvendigt for at kunne gennemtvinge en hurtig skilsmisseaftale med EU.

Xinhua/Scanpix

9. december 2019

På flere måder er det so far so good for premierminister Boris Johnson. De konservative er lykkedes med at tilbageerobre vælgere, der på et tidspunkt truede med at stemme på Nigel Farage og hans Brexit-parti.

Johnsons konstante Get Brexit Done-mantra, har haft den ønskede effekt. Vælgerne ved, hvad de vil få med ham som premierminister, og mange briter er så udmattede efter tre års Brexit-ørkenvandring, at de er klar på at stemme på BoJo, om ikke for andet så for at komme videre i butikken.

De konservative har holdt en klar føring valgkampen igennem, og det er formodentlig ikke længere et spørgsmål, om de bliver det største parti i det nye parlament – det gør de. Spørgsmålet er, om Boris Johnson får det flertalsmandat, han gik til valg på at opnå, og som er nødvendigt for at kunne gennemtvinge en hurtig skilsmisseaftale med EU. Nye tal viser, at flertallet skrumper.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jesper Eskelund
  • Eva Schwanenflügel
Jesper Eskelund og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Jakob Illeborg

Storbritanniens arkaiske valgsystem er med til øge forvirringen.

Den enkelte vælger i den enkelte valgkreds har ikke en jordisk chance for at kunne overskue hele "stem taktisk" konceptet.

arkaisk? Det er ganske enkelt udemokratisk.

Hanne Utoft, Niels Jakobs, Bent Gregersen, Per Torbensen, Eva Schwanenflügel, Thomas Andersen, René Bach, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Lindegaard, Peter Knap og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Udover det udemokratiske ved konceptet 'the winner takes it all", skal man også registrere sig som vælger.

Det kan blive et problem for de omkring 2 millioner nye førstegangsvælgere, der skal hjem til familien fra deres respektive skoler og universiteter.

JC er desværre en dinosaur og forlængst passeret udløbsdatoen for præservationsbestræbelser!

Derfor er situationen i UK så forstemmende; at ikke LD og Labour kan enes om rimeligheden i , at UK får sig et frisk nyt referendum om Brexit eller ej, og i valgfællesskab sætte dette øverst på valget... JC vil med sit vægelsind og Labour vælgerkræmmeri og angst for at melde kulør få historiens DOM, som en ... - nå ja jeg giver mig ; levende DINOSAUR..