Læsetid: 3 min.

Ikonets fald fra frihedspiedestalen

Aung San Suu Kyi forsvarer sit land mod anklager om folkemord
Aung San Suu Kyi afviser anklagerne om militærets massemord og massevoldtægter på rohingyaerne, et muslimsk mindretal i det nordvestlige Myanmar, som »mangelfulde og misvisende«.

Aung San Suu Kyi afviser anklagerne om militærets massemord og massevoldtægter på rohingyaerne, et muslimsk mindretal i det nordvestlige Myanmar, som »mangelfulde og misvisende«.

Koen Van Weel

14. december 2019

Her er to vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

  • Ikonets fald fra frihedspiedestalen

Hun blev set som et ikon for frihed. Men nu sidder hun på anklagebænken og skal forsvare sit land mod beskyldninger om etnisk udrensning.

Det er et voldsomt sceneskift for den nu 74-årige Aung San Suu Kyi. Mens hun tidligere blev holdt 15 år i husarrest af Myanmars militærjunta for sin utrættelige demokratikamp, så troppede hun i denne uge op i en retssal ved Den Internationale Domstol i Haag, hvor hun leverede et intenst forsvar mod anklagerne om folkemord – begået af det selvsamme militær, som tidligere holdt hende fanget.

Anklagerne om militærets massemord og massevoldtægter på rohingyaerne, et muslimsk mindretal i det nordvestlige Myanmar, afviste hun som »mangelfulde og misvisende«.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Beck-Lauritzen

Interne anliggender? Ja, det siger kineserne også, om deres forfølgelse af mindretal! Hmm, det kunne en vis Adolf vel også have påberåbt sig, engang!
Men det er uhørt/utilbørlig adfærd. Det holder ikke, så ind på "bænken", Kyi!