Læsetid: 3 min.

Indiske studerende slutter sig til protester mod ’antimuslimsk’ lov

På en række universiteter i Indien protesterer studerende mod en ny statsborgerskabslov, der ifølge kritikere er diskriminerende mod muslimer
I Assams største by, Guwahati, gik flere end 6.000 på gaden søndag, hvor politi og militærstyrker var sat ind, internettet blokeret, og der var udgangsforbud om natten.

I Assams største by, Guwahati, gik flere end 6.000 på gaden søndag, hvor politi og militærstyrker var sat ind, internettet blokeret, og der var udgangsforbud om natten.

Danish Siddiqui

18. december 2019

Intense protester mod en ny splittende lov om indisk statsborgerskab, som udelukker muslimer, har spredt sig til universiteter i hele Indien. 

I søndags trængte politiet ind på campusområdet til Jamia Millia Islamia University (JMI) i Delhi, hvor de tilbageholdt flere end 100 studerende, slog aktivister og skød med tåregas. Senere blev busser sat i brand, og både JMI og skoler og kontorer i området var derfor lukket mandag.

Søndag udsatte politiet formentlig også studerende, som marcherede ved Aligarh Muslim University i Uttar Pradesh, for brutale metoder og tåregas, ligesom flere blev arresteret. Søndag aften blev der indført en blokering af internettet i området, som også blev fastholdt mandag i et forsøg på at lægge låg på den stigende uro.

Den nye lov om statsborgerskab giver titusinder hinduer, kristne, buddhister og sikher, som flygter fra Bangladesh, Pakistan og Afghanistan ret til at få indisk statsborgerskab. Men det samme gælder ikke for muslimer.

Kritikere siger, at loven helt åbenlyst er diskriminerende mod muslimer, fordi den gør dem til andenrangsborgere og underminerer Indiens sekulære grundlag.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
  • Anker Heegaard
  • Viggo Okholm
David Zennaro, Eva Schwanenflügel, Anker Heegaard og Viggo Okholm anbefalede denne artikel

Kommentarer

En tragedie på vej i det store land- ondt sagt er det vel vellyd for DF og Nye borgerlige det her.
Vi kan ikke gøre så meget,men vi kunne vel appellere til FN om at opfordre eller tage initiativ til at de store religioners ledere fik sig samlet sammen lig klimakonference om at sikre den religiøse frihed i alle samfund.

Viggo Okholm.

Helt enig i at religion ikke skal bruges til at diskriminere.
Uanset om det er muslimer, hinduer, jøder eller kristne der undertrykker andre.
Eller for den sags skyld ateister der undertrykker troende.

Frihedsrettigheder bør gælde for ethvert menneske her på jorden.
Ikke noget med ; " Jamen vi skal ikke blande os i hvad man gør i Iran/Israel/Indien/ Kina/ Kenya", eller hvor som helst

Carsten:
Det er og bliver et springende punkt i menneskets udvikling, for reelt set er friheden til a tro som man vil,så længe det ikke skader andre og at dette sker indenfor lovens ramme ri en stat/område samfund.
Men her ramler det enkelte lands "suveræne" ret til at lovgive desværre sammen med menneskerettigheder globalt set. Har vi andre end FN eller netop de religiøse ledere,som flere steder har for megen magt i mine øjne og helt sikkert i dine øjne.
Hvad gør vi i dette tilfælde?

Viggo.

Det er min klare overbevisning at teokratiers og andre diktaturers tid er på vej mod enden.
Man kan ikke undertrykke folk til evige tider,

kommer det dertil at demokratier vil blande sig i diktaturers/teokratiers samfundsopbygning og ikke kun udtrykke mishag verbalt, så kunne det være boykot på alle mulige parametre.

Ja der burde være frihed til at tro som man vil .... så længe det ikke skader andre ....
Hvem var de studerende som protesterede?
Artiklen fortæller om to: Iman Usmani og Mohammad Faisal.

Forskningen siger at homogene samfund er mere sikre og trygge!
Så hvis man ønsker sikkerhed og tryghed, skal samfundet altså være homogent!
Men der er jo meget som er vigtigt!
Er der noget som er vigtigere en sikkerhed og tryghed?