Læsetid: 5 min.

Italiensk protestbevægelse vil stoppe »det højrepopulistiske had« med stilhed og sardiner

Den første reelle folkelige modstand mod højrepopulismens fremmarch i Italien er ved at tage fart. Med den stille, anonyme sardin som symbol forsøger demonstranter at bekæmpe den højrenationale Matteo Salvinis chancer for at blive landets næste leder
Den lille fisk, sardinen, er blevet det overraskende symbol på en ny og pludselig protestbevægelse, der er et opgør mod den højrepopulisme, der har fået tag i Italien de sidste år. Bevægelsen har vokset sig stor og omfattende på ganske kort tid.

Den lille fisk, sardinen, er blevet det overraskende symbol på en ny og pludselig protestbevægelse, der er et opgør mod den højrepopulisme, der har fået tag i Italien de sidste år. Bevægelsen har vokset sig stor og omfattende på ganske kort tid.

MABA

2. december 2019

MONFALCONE – Røde, blå og grønne sardiner. Og sardiner af pap, glimmerpapir og silke. De bliver holdt op over hovederne på tusinder af demonstranter, der lørdag aften er samlet på den centrale plads i den nordøstitalienske by Monfalcone. De står ikke pakket tæt som sild i en tønde, men som sardiner i en dåse, som det hedder i Italien.

»Vi er sardiner imod had. Vi er sardiner imod racisme,« siger Anna Rosso, gymnasielærer og moren i »en familie af stolte sardiner«, som der står skrevet på det håndskrevne skilt, hendes yngste datter holder op i vejret.

Den lille fisk er blevet det overraskende symbol på en ny og pludselig protestbevægelse, der er et opgør mod den højrepopulisme, der har fået tag i Italien de sidste år. Bevægelsen har vokset sig stor og omfattende på ganske kort tid.

Inden for de sidste blot to uger har sardinerne samlet sig i store stimer på pladser rundt om i hele Italien – mindst 40 protester og flash mobs vil blive afholdt inden midten af december, hvor man satser på at samle op mod en million demonstranter i Rom.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Pietro Cini
  • Lillian Larsen
  • Maria Francisca Torrezão
  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
  • David Zennaro
  • Thomas Tanghus
Pietro Cini, Lillian Larsen, Maria Francisca Torrezão, Maj-Britt Kent Hansen, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, David Zennaro og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer