Læsetid: 11 min.

Labours røde mur slår revner: »Lige nu føles politik, som om man bliver skidt ned på fra en enorm højde«

Labour går til valg i Storbritannien på torsdag med det rødeste program i årtier. Alligevel slår partiets røde mur revner. Information har været i Ashfield og spurgt de gamle arbejdervælgere, hvorfor de overvejer at forlade Labour
Natalie Fleet (th.) er Labours kandidat i Ashfield. Hun er vokset op i et fattigt kvarter i området, og hendes liv var gået helt ad helvede til, hvis det ikke havde været for gratis uddannelse og gode lærere. Men skolerne er blevet grønthøsterbeskåret år efter år efter år, lige siden de konservative indførte sparepolitikken i 2010.

Natalie Fleet (th.) er Labours kandidat i Ashfield. Hun er vokset op i et fattigt kvarter i området, og hendes liv var gået helt ad helvede til, hvis det ikke havde været for gratis uddannelse og gode lærere. Men skolerne er blevet grønthøsterbeskåret år efter år efter år, lige siden de konservative indførte sparepolitikken i 2010.

ANDREW TESTA

7. december 2019

ASHFIELD – I bussen på vej til mit hotel falder jeg i snak med en midaldrende kvinde, der hedder Beverly.

»Vi har jo altid været Labour her,« siger hun.

»Men nu … altså nu med Corbyn og med Brexit … Hvad nu? Hvad skal vi gøre nu? Vi kan jo ikke stemme på dem mere.«

’Vi’ betyder hele området. ’Vi’ stoler ikke på Jeremy Corbyn. ’Vi’ er trætte af bureaukrater i Bruxelles. Vi vil helst ikke stemme på de konservative. Men vi vil også meget gerne have Brexit overstået.

Det er en smuk dag med blå himmel og næsten frost, og jeg er ankommet med toget til valgkredsen Ashfield i det nordlige England. Vi er midt i det bælte af gamle kulminevalgkredse nord for Wales, som stort set altid har stemt Labour – ’den røde mur’.

Muren er for Labour, hvad Vestjylland er for Venstre, og hvad Midtvesten plejede at være for demokraterne i USA. På nær to år i 1970’erne har Ashfield aldrig stemt andet end Labour. Men det er ved at ændre sig.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jens Flø
  • Ejvind Larsen
  • Lise Lotte Rahbek
Jens Flø, Ejvind Larsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Skrækkeligt, bare skrækkeligt. Og hvorfor sker det? Fordi folk ikke organiserer sig og går ind i partierne og insisterer på at bestemme politikken.

Ejvind Larsen, Eva Schwanenflügel, Lisbeth Glud og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar

Vi er blevet tilpas rige og identificerer os ikke længere som arbejdere men som uafhængige kontraktagere der ene og alene afgør kvaliteten af vores arbejdsliv. Det gør vi bare ikke.