Læsetid: 4 min.

London Bridge-angrebet får hovedrolle i den britiske valgkamp

Tidligere dømte Usman Khans terrorhandling rejser nogle principielle spørgsmål om tidlig løsladelse af terrorister, konsekvenser af nedskæringer i fængselsvæsnet og sender valgkampen i en ny og uforudsigelig retning
Fredagens knivangreb på London Bridge i London, som politiet betegner som et terrorangreb, kan anvendes af både Boris Johnson og Jeremy Corbyn til at fremhæve deres respektive dagsordener i den aktuelle valgkamp i Storbritannien.

Fredagens knivangreb på London Bridge i London, som politiet betegner som et terrorangreb, kan anvendes af både Boris Johnson og Jeremy Corbyn til at fremhæve deres respektive dagsordener i den aktuelle valgkamp i Storbritannien.

Pierre Alozie

2. december 2019

LONDON – Fredag eftermiddag udspillede der sig en yderst dramatisk scene på London Bridge i det østlige London.

Den 28-årige Usman Khan, der var løsladt med elektronisk fodlænke efter at have afsonet knap halvdelen af en dom for terror og deltog i en konference om rehabilitering af kriminelle i Londons historiske Fishmonger’s Hall, truede med at sprænge bygningen i luften ved at detonere en bombevest (den har siden vist sig at være en attrap).

Efterfølgende stak han fem tilstedeværende med en kniv. To af disse ofre er efterfølgende afgået ved døden. Derefter bevægede han sig ud på London Bridge, hvor han blev overmandet af civile London-borgere og slutteligt skudt og dræbt af politiet.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Christian Mondrup
  • Eva Schwanenflügel
Katrine Damm, Christian Mondrup og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Jakob Illeborg

"Spørgsmål vil de næste dage blive stillet om, hvordan gerningsmanden fra London Bridge, Usman Khan, uledsaget, kun bærende en elektronisk fodlænke, kunne få lov at deltage i rehabiliteringskonferencen."
citat fra artiklen

Det er jo bare ikke realistisk at ledsage alle prøveløsladte til hver eneste udenbys konference.

Hvis myndighederne vurderer Usman Khan som værende afradikaliseret, så må han have lov til at rejse til London til konference om rehabilitering af kriminelle alene med fodlænke.

Usman Khan har så narret myndighederne -
han var overhovedet ikke afradikaliseret og skulle aldrig være lukket ud af fængslet.

Christian Engelbrecht

Spøjst, som der altid kommer endnu et psykoperker-angreb lige før det næste valg. Med endnu en marionet for Putin, der skynder sig at udnytte det i valgkampen.
Manden var nedkæmpet af tilskuere. Og alligevel blev han efterfølgende plaffet ihjel af specialbetjente.

Christian Engelbrecht, begivenheden kan udnyttes af ethvert britisk parti, som har sikkerhed og terrortrusler højst på dagsordenen - specielt fordi han, som du nævner, på mystisk vis blev skudt, selvom han allerede var passiviseret. I virkeligheden burde der laves en undersøgelse af politiets drab på 'terroristen'.