Læsetid: 6 min.

Partiernes forhold til religion er blevet en vigtig faktor i det britiske valg

Både Labour og Det Konservative Parti beskyldes for dårlig behandling af religiøse minoriteter i og uden for partierne. Særligt for Labour kan bekyldningerne om antisemitisme blive et problem ved valget den 12. december. Information er taget til Londonforstaden Golders Green, hvor en stor andel af vælgerne er britiske jøder
Hugh Grant hjælper Liberaldemokraternes kandidat for Finchley og Golden Green, Luciana Berger, med at føre valgkamp i det britisk valg om en uge. Luciana Berger forlod i sommer Labour på grund af antisemitisme. »Den kræftanstrengelse, jeg skulle bruge for at håndtere det, gjorde mig fysisk syg. Jeg havde smerter i brystet,« forklarede hun til The Independent.

Hugh Grant hjælper Liberaldemokraternes kandidat for Finchley og Golden Green, Luciana Berger, med at føre valgkamp i det britisk valg om en uge. Luciana Berger forlod i sommer Labour på grund af antisemitisme. »Den kræftanstrengelse, jeg skulle bruge for at håndtere det, gjorde mig fysisk syg. Jeg havde smerter i brystet,« forklarede hun til The Independent.

David Mirzoeff

5. december 2019

LONDON – Golders Green i det nordvestlige London ligner umiddelbart de mange andre søvnige forstæder, der omkranser hovedstaden med række efter række af såkaldte semi detached houses, der var typiske for udbygningen af Londons suburbia i det tyvende århundrede.

Ligesom nærliggende Hendon er Golders Green en bydel med et stærkt jødisk præg. Faktisk er valgkredsen Finchley and Golders Green den valgkreds i Storbritannien, hvor der procentuelt bor flest jøder, og i disse dage spiller de en vigtig rolle i opløbet i en tæt valgkreds, der kan blive afgørende for valgets udfald.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg forstår ikke de danske medier i denne sag. Hvad er det Corbyn, mfl i Labour har sagt eller gjort, der gør, at man kan kalde dem antisemitter? Er det kritik af den israelske regering? er det propalestinenske holdninger? Eller hvad er det? Jeg synes Illeborg og Information skylder os en forklaring, når de vælger at dække den engelske kritik af dette eksisterende eller ikkeeksisterende fænomen. Hvad forstår Illeborg og Information ved antisemitisme?

Niels Elser, Steffen Gliese, Flemming Berger, Hans Gravgaard, Christian Mondrup, Jens Garde, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Arendal, Anna Regine Irgens Bromann, Maia Aarskov, Bjarne Sinkjær og Ib Gram-Jensen anbefalede denne kommentar

Det er et godt spørgsmål. Nogle har klandret Labours håndtering af simple partimedlemmers holdninger hvilket intet har med partiets egenlige politik at gøre.

Sagen tog fart da 7 Labour parlamentsmedlemmer meldte sig ud tidligere i år pga. “institutionel antisemitisme” i partiet. Det blev sjældent nævnt i medierne at de 7 er så pro-israelske i deres opfattelse at de efter min mening sagtens kunne betegnes som anti-palæstinensiske.

Måske det mere er uenigheder omkring Israel/Palæstina der ligger til grund for hele sagen end egenlig antisemitisme. Mig bekendt er der endnu ikke påvist antisemitistiske holdninger hos folkevalgte Labour-medlemmer.

Arne Albatros Olsen

Der er antizionisme og så antisemitisme, men de er faktisk 2 forskellige ting, som dog hele tiden
bliver blandet sammen i en pærevælling. Og hver gang en zionist møder kritik, bliver det opfattet som antisemitisme, hvilket er en vild, men helt kalkuleret overdrivelse.

Morten Balling, Flemming Berger og Hans Gravgaard anbefalede denne kommentar

Kære læsere. Jeg har fået en del henvendelser vedrørende min artikel, der berører beskyldninger om antisemitisme i Labour. Nogle af dem der skriver er meget vrede på mig, og det synes jeg er urimeligt. Jeg forsøger som korrespondent at videregive og analysere på debatten herovre i UK. Antisemitisme-debatten har på mange måder overskygget Labours forsøg på at komme igennem med deres budskaber. Det skyldes delvist at politiske modstandere ikke har været blege for at udnytte det, men også at der sjældent går røg af en brand uden ild. Læs evt denne independent-artikel https://www.independent.co.uk (Independent betegnes som en venstredrejet avis) eller denne fra The Daily Telegraph (der som bekendt er en højredrejet avis). Jeg har ikke kaldt Jeremy Corbyn for en antisemit, men jeg konstaterer at han er dårlig til at få gjort rent bord, ligesom han har været dårlig til at melde ud omkring sin holdning til Brexit. Begge ting kommer til at koste ham, tror jeg.
Personligt tror jeg ikke at Corbyn er antisemit, han er bestemt Israel-kritisk, men det er som bekendt ikke det samme. Men der har i årevis været beskyldninger om mobning internt i partiet fra jødiske medlemmer, og beskyldninger om at Corbyn har holdt hånden over dem der mobbede. Det er den vigtige debat jeg videreformidler på samme måde som jeg videreformidler debatten om islomofobi hos Toryerne
Bedste hilsner
Jakob Illeborg

Jakob Illeborg tak for din uddybning. Jeg kan kun tale for mig selv men mener ikke sol og vind deles ligelidt i medierne. Hverken her eller på etablerede britiske medier.

Islamofobi hos de konservative hører vi også om men det bliver bare ikke tilgået med den samme seriøsitet af medierne og sagerne dør hurtigt ud selvom vi vel alle kan blive enige om at det er præcist lige så afskyeligt at hetze muslimer som at hetze jøder. Bare selve ordet”antisemitisme” er så betændt af historiske årsager at man burde kræve meget håndgribelige beviser inden man begynder at male nogen med den børste. Det er så ødelæggende en anklage at det kræver ekstra årvågenhed, specielt i en tid med valg.

Corbyn bliver igen og igen i interviews bedt om at undskylde til de britiske jøder for noget andre har gjort men ingen beder Boris Johnson undskylde til muslimer for at han selv (ikke en obskur partisoldat) har kaldt niqab-bærende kvinder for postkasser. Vi har efter min mening med en helt klar medie-bias at gøre og det mener jeg faktisk er et stykke undersøgende journalistik værdigt. Nogen frivillige?

Niels Elser, Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar