Læsetid: 7 min.

Peaky Blinders-forfatter: Her i Birmingham står valget for mange mellem pest og kolera

Beboerne i Storbritanniens næststørste by har mistet troen på magtpartierne, og skal den 12. december vælge mellem ’pest og kolera’. Information har besøgt storbyen, der lever i skyggen af London
Boris Johnsons konservative rækker ud efter Labour-byen Birmingham, hvis tilhængere her venter på partileder Jeremy Corbyn ved et valgmøde i byen torsdag i sidste uge. Hvis Johnson, som mange tipper, kan vinde de ti valgkredse i Birmingham, som Labour nu sidder på, kan det få afgørende betydning for det nationale resultat.

Boris Johnsons konservative rækker ud efter Labour-byen Birmingham, hvis tilhængere her venter på partileder Jeremy Corbyn ved et valgmøde i byen torsdag i sidste uge. Hvis Johnson, som mange tipper, kan vinde de ti valgkredse i Birmingham, som Labour nu sidder på, kan det få afgørende betydning for det nationale resultat.

Tolga Akmen

9. december 2019

Der skulle gangstere til for alvor at skabe rigtig interesse om Storbritanniens næststørste by. Birmingham har i mange år lidt under sit renommé som en lidt kedelig, slidt gammel industriby og dalende turisme. Men BBC’s hitserie Peaky Blinders, der foregår blandt gangstere i Birmingham i den første del af det 20. århundrede, har medvirket til at trække turister til som aldrig før. 42,8 millioner turister besøgte Birmingham sidste år, det er en stigning på 26 procent siden Peaky Blinders første gang løb over skærmen. Nu vises den også på Netflix, og kan dermed ses af publikum i 183 lande.

»Peaky Blinders har haft en enorm betydning for regionen. Der er nu rundvisninger i områder, hvor serien foregår, og events, der hurtigt bliver udsolgt. Serien har introduceret vores by til et globalt publikum,« fortalte Birminghams borgmester, Andy Street, til The Guardian i september.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Hanne Utoft
  • Jesper Eskelund
  • Steffen Gliese
  • Eva Schwanenflügel
ingemaje lange, Hanne Utoft, Jesper Eskelund, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer